•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

kom infr ipngSintagmini djelatnici uspješno su priveli kraju provedbu još jednog vrijednog projekta. U industrijskoj zoni Nove Gradiške odrađeni su završni građevinski radovi proširenja poduzetničke infrastrukture, odnosno završena je izgradnja ceste, vodovoda i kanalizacije kroz projekt Grada Nova Gradiška – Ulaganje u infrastrukturu Industrijski park Nova Gradiška.

Ukupna vrijednost projekta, čiji je korisnik Grad Nova Gradiška iznosi 6.260.416,86 kuna, od čega bespovratna EU sredstva iznose 5.321.350,92 kuna. Projekt je realiziran u sklopu Poziva ‘’Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona’’, a financiran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR). Cilj projekta je povećanje postojeće infrastrukture kako bi se privukle nove investicije, povećala konkurentnost zone i olakšali preduvjeti za razvoj poduzetništva u Industrijskom parku Nova Gradiška.

Djelatnici Sintagme radili su na poslovima upravljanja i provedbe projekta, te postupku javne nabave. Spomenuti projekt je još jedan uspješno odrađen projekt od strane Sintagme za svoje klijente koji su prepoznali kvalitetu i dugogodišnje iskustvo sintagminih djelatnika u provedbi raznih projekata.

min reg razvojaMinistarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije najavilo je raspisivanje Javnog poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini prema Programu sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini. Sredstava Programa su bespovratna i namjenska, a usmjeravaju se za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini korisnicima koji imaju sklopljen Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava iz fondova EU za programsko razdoblje 2014.-2020 i projekata financiranih u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje te Financijskih mehanizama EGP i Kraljevine Norveške.

Za korištenje sredstava Programa sufinanciranja provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini mogu se prijaviti jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, pravne osobe u većinskom vlasništvu ili suvlasništvu jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave i ustanove čiji su osnivači jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave.

Neovisno o Korisniku i području provedbe EU projekta:

minimalna vrijednost zahtjeva za sufinanciranje provedbe EU projekta po pojedinačnom EU projektu ne smije biti manja od 250.000,00 kuna

maksimalna vrijednost zahtjeva za sufinanciranje provedbe EU projekta po pojedinačnom EU projektu u okviru europskih strukturnih i investicijskih fondova u Republici Hrvatskoj u financijskom razdoblju 2014. – 2020. može iznositi 10.000.000,00 kuna, ali ne više od 50% od iznosa vlastitog učešća u prihvatljivim troškovima koje je Korisnik dužan osigurati iz vlastitih izvora.

Maksimalna vrijednost zahtjeva za sufinanciranje provedbe EU projekta po pojedinačnom EU projektu za projekte u okviru Švicarsko-hrvatskog programa suradnje i Financijskog mehanizma EGP i Kraljevine Norveške može iznositi 1.000.000,00 kuna, ali ne više od 50% od iznosa vlastitog učešća u prihvatljivim troškovima koje je Korisnik dužan osigurati iz vlastitih izvora.

Planirani datum raspisivanja Javnog poziva za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini je 15. prosinca 2020. godine te se od tog datuma mogu podnositi zahtjevi.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u ured konzultantske kuće SINTAGMA, na broj telefona 035/361-947 ili putem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

vinska omotnicaAgencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je dva natječaja iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje 2019. –2023. godine. Objavljeni su natječaji za mjeru Promidžba vina na tržištima trećih zemalja i mjeru Informiranje u državama članicama.

Rok prijave na natječaj je do 5. veljače 2021. godine

Razina potpore iznosi do 80% ukupno prihvatljivih troškova i odnosi se na sredstva EU

Najviši iznos ukupno prihvatljivih troškova po projektu:
za mjeru Promidžba iznosi 250.000 eura
za mjeru Informiranje iznosi 100.000 eura

Prihvatljivi korisnici mjera:
stručne organizacije uključene u sektor vina
organizacije proizvođača vina
udruženja organizacija proizvođača vina
privremena ili stalna udruženja dvaju ili više proizvođača
sektorske organizacije uključene u sektor vina
javna tijela utemeljena zakonom koja predstavljaju proizvođače vina (osim korisnika Državnog proračuna)
privatna poduzeća (fizičke ili pravne osobe) registrirana za proizvodnju vina
privatna poduzeća (fizičke ili pravne osobe) registrirana za proizvodnju vina prihvatljivi su korisnici samo u mjeri Promidžba
javno tijelo ne smije biti jedini korisnik potpore u mjeri Informiranje

Prihvatljivi troškovi za mjeru Promidžba vina na tržištima trećih zemalja:
objavljivanje reklama u medijima (tisak, televizija, radio, internet, društvene mreže)
ulaganja u odnose s javnošću, promociju i marketing, uključujući organizaciju informativnih putovanja u Hrvatsku, promociju imidža Hrvatske, promotivne prodaje
ulaganja u izradu i distribuciju promotivnih materijala za tržišta trećih zemalja
ulaganja u sudjelovanje na sajmovima i drugim događanjima na tržištima trećih zemalja
administrativni troškovi i troškovi osoblja korisnika

Prihvatljivi troškovi za mjeru Informiranje u državama članicama:
informativne kampanje
sudjelovanje na događanjima, sajmovima i izložbama od nacionalnog značaja ili od značaja za Europsku uniju
oglašavanje u medijima na tržištu država članica
izrada i distribucija informativnih materijala za tržište država članica
administrativni troškovi i troškovi osoblja korisnika
Informativne aktivnosti su prihvatljive ukoliko se provode u okviru:
informativnih kampanja koje se mogu provoditi u institucijama, a mogu biti i audio-vizualne i u obliku događaja, sajmova i izložbi koje okupljaju barem sudionike iz države članice na koju se projekt odnosi i na kojima korisnik sudjeluje, u vidu informativnih štandova ili organiziranja konferencije.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u ured konzultantske kuće SINTAGMA, na broj telefona 035/361-947 ili putem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više