•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

jagodnjak domProjekt „Izgradnja i opremanje Društveno-vatrogasnog doma u Jagodnjaku“, u čijoj je provedbi aktivno sudjelovao Sintagmin tim, uspješno je priveden kraju. Društveno-vatrogasni dom je izgrađen, te je nakon tehničkog pregleda građevine izdana uporabna dozvala i ista je spremna za uporabu i korištenje.

Projekt je 2018. godine prijavljen na Natječaj za tip operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”. Vrijednost projekta iznosi 7 milijuna kuna, a isti je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Stručni tim Sintagme osim aktivnog sudjelovanja u svim fazama realizacije i provedbe projekta, uspješno je proveo i postupak javne nabave radova izgradnje društveno-vatrogasnog doma.

Cilj projekta je unaprjeđenje vatrogasne službe u Jagodnjaku kroz izgradnju prostora za djelovanje Dobrovoljnog vatrogasnog društva, a sa svrhom poboljšanja učinkovitosti Društva u gašenju požara, preventivi, uzbunjivanju, civilnoj zaštiti, edukaciji, praktičnim vježbama članova i organizaciji društvenih događanja vezanih za vatrogastvo.

 

nabava komunalnih vozilaNa otvoreni poziv Ministarstva zaštite okoliša i energetike "Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada“ koji se provodi u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ Sintagmin tim prijavio za svog klijenta projekt "Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada".

Za navedeni projekt odobrena su sredstva te su potpisani ugovori, a trenutno sintagmini djelatnici provode postupak javne nabave. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.053.500 kuna.

Projekt „Nabava komunalnih vozila“ obuhvaća nabavu dva komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpadnog papira, kartona, metala, biootpada, plastike, tekstila, stakla i krupnog (glomaznog) komunalnog otpada na mjestu nastanka otpada kod korisnika usluge i na javnim površinama te provedbu dvije izobrazno-informativne aktivnosti.

bistra projekt reciklaznog dvorista 1Nakon što su djelatnici Sintagme proveli javnu nabavu za izvođenje radova na izgradnji reciklažnog dvorišta, te opremanju reciklažnog dvorišta spremnicima i ostalom opremom, načelnik Općine Bistra prije nekoliko dana potpisao je ugovore.

Projekt "Izgradnja reciklažnog dvorišta na području Općine Bistra" odobren je iz Kohezijskog fonda, operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014. i 2020., zaštita okoliša i održivost resursa, a ukupna vrijednost projekta je 4.408.926,69 kuna u kojem Europska unija sudjeluje sa 85%.

Uz provedene postupke javne nabave, Sintagma nastavlja s poslovima tehničke pomoći pri provedbi spomenutog projekta.

zona jastrebarskoDjelatnici Konzultantske kuće Sintagma, uz odrađene poslove prijave projekta i postupka javne nabave za radove, trenutno rade na poslovima upravljanja projektom na EU projektu "Izgradnja zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jalševac u Gradu Jastrebarskom".

Navedeni projekt prijavljen je na Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“ Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta. Projekt se provodi u okviru Operativnog programa konkurentnosti i kohezije, a specifični cilj projekta je stvaranje povoljnog okruženja za rast i razvoj novih poduzeća. Projekt je ukupne vrijednosti 6.472.802,61 kuna, od čega odobrena sredstava iz EU fondova iznose 4.170.759,19 HRK, Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

EU projekt „Izgradnja zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jalševac u Gradu Jastrebarskom“ samo je jedan u nizu EU projekata na kojima djelatnici Sintagme trenutno rade. Završetak svih poslova vezanih uz spomenuti projekt očekuje u ožujku ove godine.

 

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više