•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

model pakiranjaNa poziv Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja "Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama" djelatnici Sintagme prijavili su novi projekt za svog klijenta.

Naime, sintagmini djelatnici radili su na pripremi prijedloga projekta pod nazivom "Energetska obnova Model Pakiranja d.d.". Projekt obuhvaća projektnu cjelinu proizvodni pogon u okviru koje se provodi pet mjera energetske obnove u cilju ostvarenja energetskih ušteda kroz učinkovito korištenje energije u proizvodnoj industriji čime se omogućuju jednake količine rezultata/proizvoda korištenjem manje količine isporučene energije.

Projekt je prijavljen na spomenuti poziv te je trenutno u postupku evaluacije, Ukupna vrijednost projekta iznosi preko 5 milijuna kuna.

vrtic cacinciNakon uspješno provedenog postupka javne nabave radova i opremanja, SINTAGMA aktivno sudjeluje na aktivnostima provedbe projekta „Izgradnja i opremanje Dječjeg vrtića u mjestu Čačinci“ vrijednog preko 6 milijuna kuna.

Bespovratna financijska sredstva za izgradnju projekta u cijelosti su odobrena iz sredstava Europske unije, odnosno Ministarstva poljoprivrede kroz mjeru ruralnog razvoja, temeljem provedenog natječaja za tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.“

Projektom izgradnje i opremanja Dječjeg vrtića u Čačincima želi se pridonijeti ostvarenju preduvjeta za demografsku obnovu Općine Čačinci kroz ulaganje u izgradnju dječjeg vrtića. Novi vrtić namijenjen je za djecu mješovite predškolske dobi ukupnog kapaciteta do 50 djece. Spomenutim projektom potiče se i zapošljavanja u Općini Čačinci kroz zaposlenje 7 novih osoba u novo izgrađenom vrtiću.

Budući da je postupak javne nabave uspješno proveden u propisanim rokovima te provedba projekta i završni radovi teku planski, otvorenje vrtića i početak njegova rada očekuje se u svibnju ove godine.

jagodnjak domProjekt „Izgradnja i opremanje Društveno-vatrogasnog doma u Jagodnjaku“, u čijoj je provedbi aktivno sudjelovao Sintagmin tim, uspješno je priveden kraju. Društveno-vatrogasni dom je izgrađen, te je nakon tehničkog pregleda građevine izdana uporabna dozvala i ista je spremna za uporabu i korištenje.

Projekt je 2018. godine prijavljen na Natječaj za tip operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”. Vrijednost projekta iznosi 7 milijuna kuna, a isti je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Stručni tim Sintagme osim aktivnog sudjelovanja u svim fazama realizacije i provedbe projekta, uspješno je proveo i postupak javne nabave radova izgradnje društveno-vatrogasnog doma.

Cilj projekta je unaprjeđenje vatrogasne službe u Jagodnjaku kroz izgradnju prostora za djelovanje Dobrovoljnog vatrogasnog društva, a sa svrhom poboljšanja učinkovitosti Društva u gašenju požara, preventivi, uzbunjivanju, civilnoj zaštiti, edukaciji, praktičnim vježbama članova i organizaciji društvenih događanja vezanih za vatrogastvo.

 

nabava komunalnih vozilaNa otvoreni poziv Ministarstva zaštite okoliša i energetike "Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada“ koji se provodi u okviru Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.“ Sintagmin tim prijavio za svog klijenta projekt "Nabava komunalnih vozila za odvojeno prikupljanje otpada".

Za navedeni projekt odobrena su sredstva te su potpisani ugovori, a trenutno sintagmini djelatnici provode postupak javne nabave. Ukupna vrijednost projekta iznosi 2.053.500 kuna.

Projekt „Nabava komunalnih vozila“ obuhvaća nabavu dva komunalna vozila za odvojeno prikupljanje otpadnog papira, kartona, metala, biootpada, plastike, tekstila, stakla i krupnog (glomaznog) komunalnog otpada na mjestu nastanka otpada kod korisnika usluge i na javnim površinama te provedbu dvije izobrazno-informativne aktivnosti.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više