•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

bistra reciklaznoZavršna konferencija u povodu izgradnje Reciklažnog dvorišta Bistra održana je u Gornjoj Bistri, a sudjelovali su predstavnici Općine Bistra, Zaprešić d.o.o. i tvrtke Sintagma koja je bila koordinator projekta.

Početkom 2021. godine potpisan je ugovor između Općine Bistra i izvođača radova na Projektu “Uspostava reciklažnog dvorišta na području Općine Bistra” ukupne vrijednosti 4.408.926,69 kuna, od kojih je 3.737.918,93 kune bespovratnih, dobivenih putem Operativnog programa Konkurentnost i kohezija, dok razliku pokriva Općina Bistra iz vlastitih proračunskih sredstava.

Veseli nas da je ovaj projekt priveden kraju na dobrobit svih naših mještana. Činjenica je da se mještani još uvijek privikavaju na reciklažno, ali imamo dobre povratne informacije i od mještana, ali i od zaposlenika na reciklažnom dvorištu. To nam je pokazatelj da je dobra odluka bila ukloniti zelene otoke koji su služili kao mala divlja odlagališta, rekao je načelnik Općine Bistra Danijel Drviš.

Konzultantska tvrtka SINTAGMA kao vanjski suradnik na spomenutom projektu sudjelovala je u izradi projektnih izvještaja tijekom trajanja projekta, te provodila komunikaciju s ugovornim tijelima.

zazeli opcina lukaU četvrtak, 10. veljače 2022. godine u prostorijama Općine Luka održana je Završna konferencija za medije i predstavljanje projekta “Zaželi u Općini Luka”.

Općina Luka ovim je projektom osigurala nova radna mjesta nezaposlenim osobama s područja općine, te svojim stanovnicima starije životne dobi osigurala pružanje besplatne pomoći u svakodnevnim obavezama, kao i dobavu kućnih potrepština.

Projekt se financira kroz Program “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II” u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 926.900,00 kuna. Korisnik je Općina Luka, a razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci.

-Nadamo se skorom početku druge faze ovog projekta jer naši mještani su odlično prihvatili naše gerentodomaćice. Time što su završile dodatno obrazovanje mnoge od njih sada su u situaciji da budu konkurentne pri budućem zapošljavanju, a jedna naša žena dobila je posao u domu za starije osobe odmah po završetku ovog našeg projekta. To znači da su rezultati vidljivi i u praksi- zaključila je koordinatorica projekta Valentina Postružin.

Konzultantska tvrtka SINTAGMA kao vanjski suradnik na spomenutom projektu sudjelovala je u izradi projektnih izvještaja tijekom trajanja projekta. Provodila komunikaciju s ugovornim tijelima: Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, te sudjelovala u poslovima vidljivosti projekta.

Fond solidarnosti final bannerMinistarstvo kulture i medija raspisalo je Javni poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava - Provedba mjera zaštite kulturne baštine oštećene u seriji potresa s epicentrom na području Sisačko-moslavačke županije počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije.

U okviru ovog Poziva potpora će se dodijeliti operacijama za pripremu projektne dokumentacije za provedbu mjera zaštite kulturne baštine oštećene u potresu i provedba mjera zaštite kulturne baštine– izvođenje radova osiguranja i stabiliziranja.

Ukupna financijska alokacija u okviru ovog Poziva na dostavu projektnih prijedloga iznosi 369.800.000,00 HRK uz mogućnost provedbe postupaka dodjele financijskih sredstava i sklapanja ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava do visine 400 % financijske alokacije. Poziv se provodi kao otvoreni postupak, a krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga je do isteka osiguranih sredstava.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u ured konzultantske kuće SINTAGMA, na broj telefona 035/361-947 ili putem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

sport natjecajMinistartsvo turizma i sporta objavilo je Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinkog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini kojemu je cilj poticanje razvoja sportske infrastrukture i zadovoljavanje javnih potreba u sportu kroz poticanje i planiranje rekonstrukcije postojeće te izgradnje nove sportske infrastrukture.

U sklopu Natječaja na raspolaganju je ukupno 20.600.000,00 kuna.

Najveći ukupni iznos sufinanciranja Ministarstva iznosi 1.000.000,00 kuna bez PDV-a, s time da zatraženi iznos sufinanciranja ne smije iznositi više od 80% od ukupnog neto iznosa potrebnog za izgradnju, građevinski zahvat i opremanje sportske građevine.
Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne i regionalne samouprave (JL(R)S) te oni mogu prijaviti projekt za nekretninu koja je u njihovom vlasništvu (građevina i zemljište).

Prihvatljive aktivnosti provode se u vremenu od 1. siječnja 2022. godine do 31. prosinca 2022. godine.

Rok za podnošenje Projektne prijave je 3. veljače 2022. godine.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u ured konzultantske kuće SINTAGMA, na broj telefona 035/361-947 ili putem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više