•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

sintagma za vijesti zazeliUz standardne aktivnosti, sintagmini djelatnici za svoje klijente trenutno rade i na upravljanju i provedbi projekata „Zaželi – program zapošljavanja žena“.

Naime, poslove upravljanja i provedbe projekata, te javne nabave SINTAGMA izvršava za četiri lokalne samouprave koje su prepoznale kvalitetu i dugogodišnje iskustvo sintagminih djelatnika u provedbi raznih projekata. Vrijednost projekata iznosi preko jedanaest milijuna kuna.

Projekt „Zaželi – program zapošljavanja žena“ u skladu je s europskim i nacionalnim preporukama o unaprjeđenju položaja žena na tržištu rada i zaštite prava žena, kao i sa smjernicama politika zapošljavanja država članica EU s naglaskom na promicanje socijalne uključenosti i suzbijanja siromaštva, posebice radi činjenice da se kao sudionice ovih aktivnosti uključuju žene koje su u nepovoljnom položaju na tržištu rada, a koje će skrbiti o starijim osobama i osobama u nepovoljnom položaju.

zona jastrebarskoProteklih dana od Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije stigao je pozitivan odgovor na prijavljeni projekt. Naime Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta objavilo je Javni poziv „Razvoj infrastrukture poduzetničkih zona“ s ciljem razvoja i poboljšanja kvalitete dostupnosti infrastrukture postojećih poduzetničkih zona kroz poticanje ulaganja u infrastrukturu u područjima gdje postoji potreba za gradnjom nove, unapređenjem ili proširenjem postojeće zajedničke infrastrukture postojećih zona s ciljem privlačenja investicija i stvaranja mogućnosti za otvaranje novih radnih mjesta.

Djelatnici Konzultantske kuće Sintagma radili su na pripremi prijedloga projekta pod nazivom "Izgradnja zajedničke osnovne i zelene infrastrukture u Gospodarskoj zoni Jalševac u Gradu Jastrebarsko". Projekt je ocijenjen velikim brojem bodova te je sintagminom klijentu odobreno 4.170.759,19 kuna. Ukupna vrijednost projekta iznosi 6.416.552,61 kuna.

ngZa javni poziv ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja, "Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora", djelatnici konzultantske kuće SINTAGMA izradili su prijedlog projekta pod nazivom "Energetska obnova zgrade POU "Matija Antun Reljković" - Dom kulture na adresi M.A.Reljkovića 4, Nova Gradiška". Prijavom projekta na spomenuti poziv ostvaren je veliki broj bodova, te je Sintagma za svog klijenta osigurala 1.438.105,00 kuna.

Projekt "Energetska obnova Pučkog otvorenog učilište "M.A.Relković" - DOMA KULTURE NOVA GRADIŠKA, provodi se u cilju smanjenja potrošnje energije u predmetnoj zgradi. Lokalnoj samoupravi time je omogućeno sredstva ušteđena kroz smanjenu potrošnju energije uložiti u realizaciju kvalitetnijeg programa koji se provode u navedenoj zgradi u kojoj osim navedenog Pučkog otvoreno učilišta "M.A.Relković" još djeluje i Gradska knjižnica, Glazbeni odjel Osnovne škole "Mate Lovraka" i Izvanredni dislocirani sveučilišni preddiplomski studij sestrinstva Fakulteta za dentalnu medicinu i zdravstvo Osijek. Ukupna vrijednost projekta iznosi 3.112.375,00 kuna.

model pakiranja zagrebMinistarstvo zaštite okoliša i energetike u jesen protekle godine raspisalo je Javni poziv „Povećanje energetske učinkovitosti i korištenja obnovljivih izvora energije u proizvodnim industrijama“. Svrha ovoga poziva je povećanje učinkovitosti korištenja energije u proizvodnim industrijama omogućujući proizvodnju jednake količine proizvoda korištenjem manje količine isporučene energije.

Djelatnici Konzultantske kuće Sintagma radili su na pripremi prijedloga projekta pod nazivom "Energetska obnova u industrijskom postrojenju". Projekt je ocijenjen velikim brojem bodova te je sintagminom klijentu odobreno 4.165.952,45 kuna. Ukupna vrijednost projekta iznosi 9.866.424,05 kuna.

Projekt „Energetska obnova u industrijskom postrojenju“ obuhvaća 2 projektne cjeline, proizvodni pogon i zgrada, a u sklopu istih provode se aktivnosti: mjere energetske učinkovitosti u proizvodnom pogonu, energetske obnove zgrade i mjere za promicanje energije iz obnovljivih izvora energije. Predmetni projekt provodi se u cilju ostvarenja energetskih ušteda kroz učinkovito korištenje energije u proizvodnoj industriji čime se omogućuju jednake količine rezultata korištenjem manje količine ulazne energije te uvođenja OIE i smanjenja udjela konvencionalnih goriva u ukupnoj potrošnji energije.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više