•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

natj odlagalistaMinistarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je otvoreni trajni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Sanacija zatvorenih odlagališta neopasnog otpada“ s ciljem pružanja potpore jedinicama lokalne samouprave (JLS) u obliku dodjele bespovratnih sredstava koja će se koristiti za sanaciju zatvorenih odlagališta neopasnog otpada u Republici Hrvatskoj.

Prihvatljivi prijavitelji: jedinice lokalne samouprave (JLS) na čijem se području nalazi odlagalište, te JLS koje su vlasnici odlagališta ili vlasnici upravitelja odlagališta na administrativnom području neke druge jedinice lokalne samouprave.
Partnerske organizacije i partnerstvo bilo koje vrste nisu prihvatljivi.

Iznos bespovratnih sredstava po projektnom prijedlogu: najviši iznos bespovratnih sredstava koji može biti dodijeljen pojedinačnom projektnom prijedlogu je 60.000.000,00 HRK.

Sufinanciranje projekta: udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 85% prihvatljivih troškova projekta.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je do 31. prosinac 2022. godine. Sintagma je do sada uspješno radila na prijavi i provedbi ovakvih projekata, te se za sva pitanja i informacije s povjerenjem javite u Sintagmu na tel. 035 361 947 ili elektroničkim putem na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

natj rec dvoristaMinistarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je otvoreni trajni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Uspostava reciklažnih dvorišta“. Predmet Poziva je uspostava reciklažnih dvorišta, što uključuje građenje i opremanje novih reciklažnih dvorišta ili nabavu mobilnih jedinica.

Prihvatljivi prijavitelji: jedinice lokalne samouprave (JLS).
Partnerske organizacije i partnerstvo bilo koje vrste nisu prihvatljivi.

Iznos bespovratnih sredstava po projektnom prijedlogu: najniži odnosno najviši dopušteni iznos bespovratnih sredstava po pojedinom projektu iznosi:
I. Reciklažna dvorišta - građevine:
- najniži iznos 500.000,00 HRK
- najviši iznos 4.500.000,00 HRK
II. Reciklažna dvorišta – mobilne jedinice:
- najniži iznos 100.000,00 HRK
- najviši iznos 800.000,00 HRK

Ukupni iznos prihvatljivih troškova po pojedinom projektnom prijedlogu ne smije prelaziti iznos od 7.600.000,00 HRK.

Sufinanciranje projekta: udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 85% prihvatljivih troškova projekta.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je do 15. veljače 2021. godine. Sintagma je do sada uspješno radila na prijavi i provedbi većeg broja ovakvih projekata, te se za sva pitanja i informacije s povjerenjem javite u Sintagmu na tel. 035 361 947 ili elektroničkim putem na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

strizivojna vrticNakon uspješno provedenog postupka javne nabave radova i opremanja, SINTAGMA aktivno sudjeluje na aktivnostima provedbe projekta „Izgradnja i opremanje Dječjeg vrtića u mjestu Strizivojna“ vrijednog preko 8 milijuna kuna.

Bespovratna financijska sredstva za izgradnju projekta u cijelosti su odobrena iz sredstava Europske unije, odnosno Ministarstva poljoprivrede kroz mjeru ruralnog razvoja, temeljem provedenog natječaja za tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.“

Projektom izgradnje i opremanja Dječjeg vrtića u Strizivojni želi se pridonijeti ostvarenju preduvjeta za demografsku obnovu Općine Strizivojna, kao i podizanje životnog standarda kroz izgradnju građevine za ostvarivanje organizirane njege, odgoja, obrazovanja i zaštite djece do polaska u osnovnu školu.

Budući da je postupak javne nabave uspješno proveden u propisanim rokovima te provedba projekta i radovi izgradnje teku planski, otvorenje vrtića i početak njegova rada očekuje se već u rujnu ove godine.

ZAZELI LOGOTIPI FINAL 2017 01 1024x751Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava je, slijedom zaprimanja velikog broja projektnih prijedloga, odlučilo o povećanju dostupnih financijskih sredstava za otvoreni trajni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.

Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ predstavlja nastavak financiranja aktivnosti prethodnog Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Ishodi programa pozitivno će utjecati na niz različitih aspekata socio-ekonomskih problema pojedinaca, ali i samih lokalnih zajednica, kroz smanjenje nezaposlenosti žena zapošljavanjem u projektu, ali i kroz povećanje zapošljivosti zaposlenih žena nakon završetka projekta te poboljšanje kvalitete života i vaninstitucionalne skrbi uključenih starijih i potrebitih osoba.

Prihvatljivi prijavitelji: jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, neprofitne organizacije.

Prihvatljivi partneri: Obvezni partneri na projektu su regionalni ili područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb. Ostali partneri na projektu mogu biti udruga, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, vjerska zajednica te pravne osobe Katoličke crkve u Republici Hrvatskoj, ustanova koja ima registriranu djelatnost pružanja usluga starijim i/ili nemoćnim osobama.

Iznos bespovratnih sredstava po projektnom prijedlogu: najmanji iznos zatraženih bespovratnih sredstava može iznositi 500.000,00 HRK, a najviši iznos zatraženih bespovratnih sredstava može iznositi 5.000.000,00 HRK.

Sufinanciranje projekta: udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100% prihvatljivih troškova tj. prijavitelji/partneri nisu dužni osigurati sufinanciranje projekata iz vlastitih sredstava.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je do 28. veljače 2021. godine. Sintagma je do sada uspješno radila na provedbi sedam projekata iz programa Zaželi, te se za sva pitanja i informacije s povjerenjem javite u Sintagmu na tel. 035 361 947 ili elektroničkim putem na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više