•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

en ucinkFond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je natječaj za energetsku učinkovitost u proizvodnim industrijama.

Trajanje natječaja: Prijave se zaprimaju do 25.1.2021. godine.

Svrha (cilj) poziva
Svrha poziva je poduprijeti provedbu mjera energetske učinkovitosti i/ili mjera za korištenje obnovljivih izvora energije koje će u proizvodnim pogonima dovesti do smanjenja potrošnje isporučene energije 3 od minimalno 20% u odnosu na referentnu isporučenu energiju, odnosno u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera.

Uz mjere energetske učinkovitosti i/ili ugradnje opreme za korištenje obnovljivih izvora energije u proizvodnim pogonima, projektni prijedlog može uključivati i mjere energetske obnove zgrada pratećih proizvodnom pogonu, koje su isključivo povezane s proizvodnim procesima industrijske i/ili proizvodno-gospodarske namjene (kao što su uredske zgrade, proizvodne hale i sl.). U ovom slučaju, podupirat će se provedba mjera energetske učinkovitosti i ugradnje opreme za korištenje obnovljivih izvora energije koje će u zgradama dovesti do smanjenja potrošnje isporučene energije za grijanje / hlađenje od najmanje 40% u odnosu na potrošnju isporučene energije prije provedbe mjera.

Prihvatljivi prijavitelji
Prijavitelj u sklopu ovog Poziva mogu biti mikro, mala, srednja i velika privatna poduzeća registrirana za obavljanje djelatnosti iz područja proizvodne industrije koja uključuju sve proizvodne i prerađivačke djelatnosti u skladu s NKD 2007 osim djelatnosti proizvodnje i prerade hrane, pića i duhanskih proizvoda. Prihvatljivi su prijavitelji su poduzeća registrirana za obavljanje djelatnosti iz područja B, odjeljaka 05-09 te područja C, odjeljaka 13-33.

Prihvatljive industrije: industrije željeza i čelika, industriju obojanih metala, kemijsku industriju, industriju stakla, keramike i građevinskog materijala, rudarstvo, tekstilnu industriju, kožnoprerađivačku i odjevnu industriju, industriju papira i tiskarstvo, strojarstvo i ostale metalne industrije i industrije koje isključuju proizvodnju hrane i pića i duhansku industriju.

Raspoloživa sredstva
Ukupno raspoloživi iznos bespovratnih iznosi 266.000.000,00 HRK.

Najniža, odnosno najviša, dopuštena ukupna vrijednost bespovratnih sredstava pojedinačnog projektnog prijedloga:

najniži iznos 350.000,00 kuna,
najviši iznos 20.000.000,00 kuna

Za sva pitanja i informacije s povjerenjem se javite u Sintagmu na tel. 035 361 947 ili elektroničkim putem na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

zav konf crnacU Mjesnom domu Crnac u petak 30. listopada, održana je završna konferencija projekta “Pomoć u kući starima i nemoćnima s područja općine Crnac”.

Riječ je o projektu ukupne vrijednosti 2.157.985,42 kune, koji je u provedbi u razdoblju od 30. svibnja 2018. do 30. studenog 2020. godine, a odobren je u okviru poziva za dodjelu bespovratnih sredstava iz fondova EU pod nazivom “Zaželi – program zapošljavanja žena” financiranog u okviru Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.” Partneri na projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Virovitica i Centar za socijalnu skrb Slatina. Kroz projekt je bilo zaposleno 12 žena koje su brinule o 60 korisnika, starim i osobama u nepovoljnom položaju.

Konferenciju je vodila Senka Vranić, direktorica tvrtke SINTAGMA zadužene za provedbu projekta, koja je uz predstavljanje rezultata projekta pohvalila Općinu i sve dionike projekta na iznimno odrađenom poslu.

-U početku smo mislili da će ovaj projekt biti teže provediv u malim sredinama, da će teže biti pronaći interes žena koje bi radile, ali danas kada zaključujemo ovu priču mogu reći da je ovaj projekt u općini Crnac donio velik rezultat, puno veći nego u nekim drugim sredinama i isti su pokazali veliku opravdanost potrebe za ovakav projekt u ovoj općini. Iz tog razloga čestitam ekipi ove općine na velikom poslu i vjerujem u uspješnu suradnju u njegovom nastavku – rekla je Vranić.

Navedenim projektom zaposleno je 12 žena koje su brinule o 60 starih osoba i osoba u nepovoljnom položaju. Općina Crnac prijavila je i novi projekt kroz program Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II, a istime bi se zaposlio još veći broj žena te pružila podrška i pomoć još većem broju korisnika na području općine Crnac.

 

zazeli resetariU četvrtak, 22. listopada 2020. godine u Općini Rešetari održana je konferencija za medije i najava završetka projekta "Kreirajmo kvalitetniji život zajedno", te dodjela diploma ženama koje su se obrazovale i stekle nova znanje kroz navedeni projekt.

Projekt se financira kroz Program "Zapošljavanje žena – Zaželi" u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 4.957.056,36 kuna. Korisnik je Općina Rešetari, a razdoblje provedbe projekta je bilo od 30.5.2018 – 30.11.2020. godine.

U sklopu navedenog projekta, Sintagma pruža usluge vođenja projekta, te promidžbe i vidljivosti koje uključuju vođenje projekta, osmišljavanje i grafičku pripremu informativnog sadržaja za letke, brošure, naljepnice i promotivne materijale, izradu nove web stranice projekta, organiziranje objava o projektu u medijima (emitiranje radio emisije, emitiranje TV emisije, objava vijesti na Internet portalima) te druge obvezujuće elemente vidljivosti.

Stručni tim Sintagme za navedeni je projekt uspješno proveo i postupak javne nabave.

Osim usluga vođenja i vidljivosti na projektu „Kreirajmo kvalitetniji život zajedno“, Sintagma trenutno iste pruža na još 13 projekata sufinanciranih u okviru Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

Listopad 20, 2020

Zaposli se u Sintagmi!

sintagma za vijestiTražimo ambicioznu, pozitivnu, kreativnu, komunikativnu i odgovornu osobu s poznavanjem rada u MS Office paketu, s voljom za učenjem i radom na izradi projektnih prijedloga, sudjelovanjem u provedbi projekata te izradi strateških dokumenata.

Nudimo Vam izazovan i dinamičan posao u Sintagminom stručnom timu i ugodnoj radnoj atmosferi.

Ako se prepoznajete u navedenim uvjetima i želite raditi u najtraženijoj profesiji današnjice, pošaljite svoju molbu i životopis do 28.10.2020. na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više