•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

zazeli BistraMinistarstvo rada i mirovinskoga sustava, donijelo je drugu Odluku o financiranju za 29 projekata ukupne vrijednosti 63,5 mil HRK u okviru Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.“ koji se financira sredstvima iz Europskog socijalnog fonda.

Tim povodom načelnik općine Bistra Krešimir Gulić potpisao je ugovor o financiranju projekta “Zaželi u Općini Bistra”, čime je osigurano 926.900,00 kn bespovratnih sredstava za provedbu projekta. Projekt će se provoditi u potpunosti na području općine Bistra, a cilj mu je uključivanje 10 žena u nepovoljnom položaju na tržište rada kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici, kako bi se osnažio i unaprijedio njihov radni potencijal i smanjio rizik od siromaštva, te ujedno potaknula socijalna uključenost i povećala razina kvalitete života starijih i nemoćnih osoba kojima će one pomagati u svakodnevnim poslovima.

Kako stručni tim Sintagme ima dugogodišnje iskustvo u izradi projektnih prijava za natječaje iz Europskog socijalnog fonda, djelatnici Sintagme angažirani su od strane Općine Bistra za izradu projektne prijave za spomenuti natječaj.

ugovor rasvjeta1„Energetski učinkovita i ekološka javna rasvjeta na području Općine Rešetari“ predmet je još jednog uspješno pripremljenog i provedenog postupka javne nabave od strane stručnog tima Sintagme.

Za navedeni postupak jučer je u prostorijama Općine Rešetari potpisan ugovor o javnoj nabavi. Ugovor su potpisali predstavnik općine Rešetari načelnik Zlatko Aga te predstavnik tvrtke Elektro-centar d.o.o.Petar Prodanović, a potpisu ugovora su prisustvovale Milka Perković, predsjednica Općinskog vijeća Općine Rešetari i Senka Vranić, vlasnica tvrtke Sintagma.

Projekt vrijedan gotovo 2,4 milijuna kuna financirat će se kreditom HBOR-a, a cilj istoga je zamjena postojeće javne rasvjete novom LED rasvjetom.

Osim zaštite okoliša i svjetlosnog onečišćenja ovim projektom također se planira i ušteda sredstava u općinskom proračunu zbog znatno manje potrošnje električne energije i smanjena troškova održavanja.

trg marija goricaNakon stručne pripreme i provedbe postupka javne nabave od strane Sintagminog tima, jučer je potpisan ugovor o javnoj nabavi radova za projekt Rekonstrukcija i uređenje Goričkog trga.

Ugovor su potpisali načelnica općine Marija Gorica Marica Jančić te vlasnik obrta „Mihaliček“ Stjepan Mihaliček, koji je u postupku javne nabave odabran za izvođača radova rekonstrukcije i uređenja Goričkog trga.

Vrijednost ugovorenih radova iznosi 4.935.456,00 kn. Radovi će se izvoditi u skladu s uvjetima provedenog postupka javne nabave, projektnom dokumentacijom, troškovnikom i ponudom izvođača, a ugovoreni rok za izvođenje radova iznosi 540 kalendarskih dana od dana potpisa Zapisnika o uvođenju u posao od strane predstavnika Naručitelja, stručnog nadzora i izvođača radova.

Ugovor je u vezi s projektom koji se financira iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj, temeljem natječaja za tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu“.

Osim postupka javne nabave radova za projekt Rekonstrukcija i uređenje Goričkog trga, Sintagmin tim trenutno radi na pripremi i provedbi više od 25 postupaka nabave.

energetska obnova kucaFond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za sufinanciranje energetske obnove obiteljskih kuća čiji su ciljevi povećanje energetske učinkovitosti postojećih obiteljskih kuća, smanjenje potrošnje energije i emisija CO u atmosferu te smanjenje mjesečnih troškova za energente, uz ukupno poboljšanje kvalitete života.


Poziv je namijenjen fizičkim osobama, odnosno vlasnicima i suvlasnicima obiteljskih kuća koje će biti predmet energetske obnove, a koji imaju prebivalište na adresi obiteljske kuće u kojoj se provodi projekt prijavljeno najkasnije do 1. lipnja 2020. godine.


Obiteljska kuća, u smislu ovog Javnog poziva, je zgrada koja je zakonito izgrađena (legalizirana) te u kojoj je više od 50% bruto podne površine namijenjeno za stanovanje i zadovoljava jedan od dva sljedeća uvjeta:
1) ima najviše tri stambene jedinice
2) ima građevinsku bruto površinu manju ili jednaku 600 m2.


Na Poziv se mogu prijaviti samo obiteljske kuće koje su energetskog razreda D ili lošijeg u kontinentalnoj Hrvatskoj ili C ili lošijeg u primorskoj Hrvatskoj. Kao dio obavezne dokumentacije, potrebno je priložiti Izvješće o energetskom pregledu i energetski certifikat.


Državni poticaji za energetsku obnovu obiteljskih kuća obuhvaćaju zamjenu vanjske stolarije, toplinsku izolaciju vanjske ovojnice, sunčane toplinske sustave, kotlove na sječku/pelete, dizalice na toplinu te fotonaponske sustave.


Detaljni uvjeti natječaja objavljeni su na internetskim stranicama Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (http://www.fzoeu.hr/docs/javni_poziv_za_sufinanciranje_energetske_obnove_obiteljskih_kuca_v3.pdf), a za sve dodatne informacije i pitanja te pomoć prilikom prijave na navedeni Poziv, javite se u Sintagmu na tel. 035 361 947 ili putem elektroničke pošte na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Stranica 1 od 30

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više