•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

energ obnova javnih zgrada
Otvoren je poziv za dostavu projektnih prijedloga za energetsku obnovu zgrada i korištenje obnovljivih izvora energije u javnim ustanovama, koje obavljaju djelatnost odgoja i obrazovanja. Poziv će trajati 90 dana, najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti za financiranje prihvatljivih troškova pojedinačnog projektnog prijedloga je 80.000,00 kuna a najviši 10.000.000,00 kuna.

Održivo korištenje energije, poboljšanje energetske učinkovitosti i smanjenje emisije stakleničkih plinova prioriteti su koje u okviru kohezijske politike financira Europska unija. Projektima energetske obnove i korištenja obnovljivih izvora cilj je ostvariti velike uštede energije, a količinu ispuštanja CO2 u atmosferu smanjiti za 20 do 80 posto.

Prihvatljivi Prijavitelji u sklopu ovog Poziva mogu biti jedinice lokalne ili područne (regionalne) samouprave i javne ustanove.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u ured konzultantske kuće SINTAGMA, na broj telefona 035/361-947 ili putem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

prezentacija mjere 7
U ponedjeljak 24. listopada predstavnica konzultantske kuće Sintagma Senka Vranić, dipl.oec. sudjelovala je na prezentaciji detaljnog plana provedbe mjere 7, tip operacije 7.2.2. „Ulaganja u građenje nerazvrstanih cesta“.

Kako bi svojim klijentima osigurali najbolju uslugu u Konzultantskoj kući SINTAGMA kontinuirano se prate noviteti, trendovi i upute provedbenih tijela u svakodnevnom radu, te zaposlenici Sintagme aktivno sudjeluju na predstavljanjima raznih natječaja, programa, mjera i sl.

sintagma traktor
Agencija za plaćanja započela je s izdavanjem konačnih odluka o dodjeli sredstava za operaciju 6.1.1. "Potpora mladim poljoprivrednicima". Potpora iznosi 100% vrijednosti ukupnih prihvatljivih troškova, odnosno 50.000 eura po mladom poljoprivredniku.

Korisnici operacije 6.1.1. su osobe starosti između 18 i 40 godina, koje posjeduju odgovarajuće profesionalne vještine i znanja o poljoprivredi i koje su prvi put postavljene kao nositelj poljoprivrednog gospodarstva, a poljoprivredno gospodarstvo u trenutku podnošenja zahtjeva za potporu mora pripadati ekonomskoj veličini u rasponu od 8.000 do 49.999 eura.

Sintagma je za svoje klijente za spomenuti natječaj izradila i prijavila sedam projekata. Do sada je obrađeno šest projekata čija je prolaznost 100%, odnosno svi projekti su odobreni.

Uz spomenuti natječaj, Sintagmini djelatnici su izradil i prijavili projekte za prethodni natječaj za poljoprivrednike, odnosno za provedbu Podmjere 6.3. »Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava« čija prolaznost je također bila 100%, čime je SINTAGMA i ovaj put pokazala da svojim dugogodišnjim iskustvom u projektnom planiranju svojim klijentima osigurava pozitivan rezultat na natječajima, te opravdano drži mjesto lidera u ovom području.

sintagma eu fondoviMinistarstvo poduzetništva i obrta objavilo je Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga – „Razvoj poslovne infrastrukture“.

Prihvatljivi prijavitelji, kao i njihovi partneri u okviru ovog natječaja, su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave te poduzetničke potporne institucije upisane u Jedinstveni registar poduzetničke infrastrukture.

Cilj Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Razvoj poslovne infrastrukture“ je razvoj i poboljšanje kvalitete poduzetničko poslovne infrastrukture i povećanje broja proizvoda/usluga koje ona omogućava. To će se postići poticanjem ulaganja u takvu infrastrukturu u područjima gdje postoji potreba za proširenjem postojeće ili izgradnjom nove infrastrukture poput poduzetničkih centara, poslovnih inkubatora, poduzetničkih akceleratora, poslovnih i znanstveno-tehnoloških parkova.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u ured konzultantske kuće SINTAGMA, na broj telefona 035/361-947 ili putem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više