•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

gradsko vijece usvajanje strategije 3.2017Strategija razvoja Grada Nova Gradiška kao planski dokument politike lokalnog razvoja u kojem su sadržani strateški ciljevi, prioriteti i mjere za postizanje održivog društveno gospodarskog razvoja do 2020. godine, plijenila je najviše pozornosti gradskih vijećnika.

Kako je u opsežnom predstavljanju ovog strateškog dokumenta pojasnila savjetnica za europske fondove Senka Vranić, dipl.oec., direktorica konzultantske tvrtke SINTAGMA, Nova Gradiška teži postati pametan grad u kojemu sinergijski djeluje 6 čimbenika. Razvojni koncept Grada Nova Gradiška osmišljen je kroz tri strateška cilja koja su usmjerena na razvoj konkurentnog poduzetništva, stvaranje povoljnog poslovnog okruženja te razvoj poljoprivrede i turizma, učinkovito upravljanje infrastrukturom i zaštitom okoliša, kao i povećanje života kulturnog, društvenog i sportskog života na području Grada Nova Gradiška.

Strategija razvoja Grada Nova Gradiška je jednoglasno prihvaćena, a Gradonačelnik Vinko Grgić naglasio je kak je to strateški dokument za Grad Novu Gradišku, ističući pritom kako se ne radi o političkom već o stručnom materijalu. Posebno se zahvalio Senki Vranić, koja je, kako je kazao, stručno vodila, odradila i koordinirala odličan posao s timom za izradu Strategije. foto:www.radiong.hr

strategija pusca3. ožujka 2017. godine u Općini Pušća, na sjednici Općinskog vijeća, održana je prezentacija izrade Strateškog programa gospodarskog razvoja Općine Pušća za razdoblje 2016.-2020. godine. Strategiju je prezentirala predstavnica tvrtke izrađivača, direktorica Sintagme Senka Vranić, dipl.oec..

Strateški program gospodarskog razvoja Općine Pušća je sveobuhvatan programski dokument izrađen prema modernim metodološkim pristupima. U cjelokupan proces planiranja i izradu Strateškog programa gospodarskog razvoja Općine Pušća, od samog početka, uključena je zajednica. Strateško planiranje za lokalni gospodarski razvitak zasnovano na zajednici pokazalo se djelotvornim za organiziranje lokalnih resursa u stvaranju novih radnih mjesta i podizanju životnog standarda.

Strateški program gospodarskog razvoja Općine Pušća za razdoblje 2016.-2020. je okvir za pripremu razvojnih planova koji će biti usklađeni s temeljnim načelima sveukupnog strateškog razvoja Općine Pušća i predstavljat će podlogu i osnovu za nominiranje projekata Općine, privatnih poduzetnika, OPG-ova i udruga za nacionalne i EU izvore financiranja projekata.

radionica za poljop cernikDana 6. veljače 2017. godine u prostorijama Općine Cernik Senka Vranić, dipl.oec., direktorica konzultantske kuće Sintagma, u suradnji s Općinom Cernik, održala je informativnu radionicu za poljoprivrednike s područja Općine.

Glavna tema i povod održavanja radionice bio je Natječaj za provedbu podmjere 6.1 »Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima«, provedba tipa operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“, te Natječaj koji proteklih dana objavljen za provedbu podmjere 6.3., tip operacije 6.3.1. „ Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ iz Programa ruralnog razvoj RH 2014-2020. Uz spomenuto, nositelji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava informirani su i o natječajima koji su trenutno u najavi za podmjere 6.2. i 6.4. pokretanje i razvoj nepoljoprivredne djelatnosti u ruralnom području.

Na radionici su zainteresirani dobili sve potrebne informacije o uvjetima prihvatljivosti korisnika i aktivnosti koje bi prijavljivali na sam Natječaj, o načinima prijave, obrascima te potrebnim dokumentima. Također, direktorica konzultantske kuće Sintagma, Senka Vranić bila je na raspolaganju za pitanja i dodatne informacije.

radionica za poljoprivrednike spsDana 2. veljače 2017. godine u prostorijama Općine Staro Petrovo Selo Senka Vranić, dipl.oec., direktorica konzultantske kuće Sintagma, u suradnji s Općinom Staro Petrovo Selo, održala je informativnu radionicu za poljoprivrednike s područja Općine Staro Petrovo Selo.

Glavna tema i povod održavanja radionice bio je Natječaj za provedbu podmjere 6.1 »Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima«, provedba tipa operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“, te Natječaj koji proteklih dana objavljen za provedbu podmjere 6.3., tip operacije 6.3.1. „ Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ iz Programa ruralnog razvoj RH 2014-2020. Uz spomenuto, nositelji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava informirani su i o natječajima koji su trenutno u najavi za podmjere 6.2. i 6.4. pokretanje i razvoj nepoljoprivredne djelatnosti u ruralnom području

Na radionici su zainteresirani dobili sve potrebne informacije o uvjetima prihvatljivosti korisnika i aktivnosti koje bi prijavljivali na sam Natječaj, o načinima prijave, obrascima te potrebnim dokumentima. Također, direktorica konzultantske kuće Sintagma, Senka Vranić bila je na raspolaganju za pitanja i dodatne informacije.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više