•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

sintagma eu fondoviNa Poziv za dostavu projektnih prijava „E-Impuls“, Ministarstva poduzetništva i obrta, Sintagmini djelatnici izradili su i prijavili za svoje klijente tri projektna prijedloga.

Poziv je bio raspisan u okviru provedbe Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020., a bespovratna sredstva dodijelit će se iz Europskog fonda za regionalni razvoj mikro i malim poduzetnicima te obrtnicima.

Trenutna prolaznost sintagminih projekata je 100%, čime se Sintagma i ovaj put nametnula kao lider u području pisanja prijedloga projekata, odnosno osiguravanju europskih sredstava za svoje klijente.

najava natjecaja118. travnja otvoren je natječaj iz mjere 4.1. Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. za:
1. tip operacije 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava
2. tip operacije 4.1.2. Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš
3. tip operacije 4.1.3. Korištenje obnovljivih izvora energije

Operacija 4.1.1. Restrukturiranje, modernizacija i povećanje konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava.
Korisnici: OPG, obrt ili trgovačko društvo upisano u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana.
Bespovratna sredstva: 5.000 - 1.000.000 €
Stopa povrata: 50%
Prihvatljivi troškovi: Građenje ili opremanje objekata za životinje i uzgoj bilja; ulaganje u opremu; kupnju nove poljoprivredne mehanizacije i gospodarskih vozila; podizane višegodišnjih nasada; ulaganje u izgradnju i/ili opremanje sustava za navodnjavanje.
Operacija 4.1.2. Zbrinjavanje, rukovanje i korištenje stajskog gnojiva u cilju smanjenja štetnog utjecaja na okoliš.
Korisnici: OPG, obrt, trgovačko društvo ili proizvođačka grupa/organizacija upisana u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana.
Bespovratna sredstva: 5.000 - 1.000.000 €
Stopa povrata: Do 95%
Prihvatljivi troškovi: Građenje i skladištenje kapaciteta za stajski gnoj i digestate uključujući opremu za rukovanje i korištenje stajskog gnoja (strojevi i oprema za utovar, transport i primjenu gnojiva).
Operacija 4.1.3. Korištenje obnovljivih izvora energije.
Korisnici: fizička ili pravna osoba upisana u Upisnik poljoprivrednika
Bespovratna sredstva: 5.000 - 1.000.000 €
Stopa povrata: do 90%.
Prihvatljivi troškovi: Ulaganje u građenje i/ili opremanje objekata za proizvodnju energije, objekata za prijem, obradu i skladištenje sirovina, za obradu, preradu, skladištenje, transport i primjenu izlaznih supstrata za organsku gnojidbu.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u ured konzultantske kuće SINTAGMA, na broj telefona 035/361-947 ili putem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

min reg razvojaMinistarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije godišnjim programima kroz razne aktivnosti želi utjecati na održivost razvoja lokalne zajednice u smislu poboljšanja dostupnosti lokalne infrastrukture, prvenstveno izgradnje, obnove i rekonstrukcije objekata socijalne, komunalne i gospodarske infrastrukture na lokalnoj razini.

Programi Održivi razvoj lokalne zajednice i Podrška regionalnom razvoju, provedeni u ožujku ove godine, koncipirani su kao odgovor na razvojne prioritete lokalne i područne razine i predstavljaju podršku gospodarskoj i socijalnoj revitalizaciji slabije razvijenih područja te jačanju socijalne kohezije i održivog razvoja.

Za spomenute programe sintagmini djelatnici izradili su projektne prijedloge za šest jedinica lokalne samouprave, koji su odobreni od strane Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, te je time SINTAGMA svojim klijentima osigurala novih 1.550.000,00 kuna.

min graditeljstvaMinistarstvo graditeljstva i prostornoga uređenja objavilo je 5. travnja 2017. godine popis odobrenih zahtjeva za financiranje projekata namijenjenih poticanju razvoja komunalnog gospodarstva i komunalnog standarda za 2017. godinu.

Pod poticanjem razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda smatraju se sve aktivnosti koje će potaknuti ili pridonijeti boljem obavljanju određenih komunalnih djelatnosti i pružanju odnosno isporuci komunalnih usluga, a koje će pridonijeti većoj kvaliteti življenja stanovnika na području pojedine jedinice lokalne samouprave.

Sintagmini djelatnici izradili su projektne prijedloge za sedam jedinica lokalne samouprave koji su obuhvaćali; izvođenje radova i ugradnja uređaja komunalne infrastrukture, izvođenje radova na investicijskom održavanju komunalne infrastrukture te uređenje javnih površina, nerazvrstanih cesta, javne rasvjete i drugih javnih prostora u naseljima, nabava opreme kojom će se znatno poboljšati kvaliteta isporuke komunalne usluge, komunalnog standarda odnosno obavljanje određene komunalne djelatnosti, te nabavka druge komunalne opreme za javne površine naselja.

Svi spomenuti predmetni projekti odobreni su od strane Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, te je tako SINTAGMA za svoje klijente osigurala 712.000,00 kn.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više