•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

strat odr razvoja pusca

Dana 4. svibnja 2016. godine u Općini Pušća održan je sastanak na temu izrade Strategije održivog razvoja poljoprivrede na području Općine Pušća.

Na sastanku su, uz članove radne skupine, sudjelovali i načelnica Općine Pušća Anđela Cirkveni, donačelnica Štefanija Gorupec, te direktorica konzultantske kuće Sintagma Senka Vranić, dipl.oec.

Naime, Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske trenutno je u tijeku provedbe, te Općina smatra kako na ovaj sektorski strateški program treba obratiti posebnu pozornost, te jasno i detaljno definirati razvojne prioritete u području poljoprivrede na cjelokupnom području Općine.

Ovaj strateški program u svojoj realizaciji trebao bi jasno definirati pravce razvoja, te pomoći obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, kao i potencijalnim poljoprivrednicima, a posebno mladima u lakšem korištenju potpora sredstava koji su na tržištu raspoloživi. Uz spomenuto, ovaj program trebao bi pomoći općini i u učinkovitijem planiranju razvojnih pravaca iz sfere poljoprivrede.
Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko planiranje, projektno planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, neprofitnim sektorom, javnim institucijama u zajednici i gospodarstvenicima.

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više