•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

strategy2020. godina je godina strateških dokumenata te su u tijeku pregovori o višegodišnjem financijskom okviru Europske unije za razdoblje od 2021. – 2027. godine.


Strateški dokumenti predstavljaju srednjoročne akte strateškog planiranja koje donose predstavnička tijela JLP(R)S sa svrhom razrade planova za realizaciju razvojnih smjerova i strateških ciljeva te služe kao osnova budućeg gospodarskog, društvenog i kulturnog razvoja regionalnih i lokalnih jedinica.


Sintagma se može pohvaliti dugogodišnjim iskustvom u izradi strateških dokumenata iz različitih područja, a koji obuhvaćaju strategije i strateške programe razvoja, strategije održivog razvoja poljoprivrede, strateške programe gospodarskog razvoja, lokalne akcijske planove zaštite okoliša, strategije razvoja turizma, strategije upravljanja i raspolaganja imovinom…


Zahvaljujući stručnom iskustvu u pripremi i izradi strateških dokumenata te profesionalnom pružanju usluga savjetovanja u svim fazama strateškog planiranja, Sintagma je osigurala povjerenje kod velikog broja klijenata na regionalnog i lokalnoj razini te kroz svoje poslovanje izradila više od 100 strateških dokumenata.


Ukoliko želite na vrijeme započeti sa izradom strateških dokumenata te pri tome imati stručnog i iskusnog savjetnika, s povjerenjem se javite u Sintagmu na tel. 035 361 947 ili putem elektroničke pošte na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

EU fondoviU Europi se šport i tjelesne aktivnosti tradicionalno odvijaju u športskim klubovima i organizacijama. U tim tradicionalnim strukturama športske se aktivnosti organiziraju u skladu s fiksnim pravilima („pravilima igre”), a u mnogim slučajevima u velikim, skupim športskim objektima.

S tim u vezi, Europska komisija ima otvoren Poziv „Programi amaterskih sportova i infrastrukturne inovacije“ koji za cilj ima pružiti priliku športskim organizacijama da razviju i promiču nove oblike bavljenja športom i tjelesnom aktivnosti prilagodbom infrastrukture i/ili ponude športskih aktivnosti/programa.

Na Poziv se mogu javiti: europski ili nacionalni športski savezi, neprofitna organizacija (privatna ili javna), javna tijela (nacionalna, regionalna ili lokalna), međunarodne ili europske organizacije, športski klubovi.

Bespovratna sredstva iznosit će najviše 650 000 EUR po projektu. Sufinanciranje projekta: udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 80% prihvatljivih troškova.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je do 01. srpnja 2020. godine, za sva pitanja i informacije s povjerenjem se javite u Sintagmu na tel. 035 361 947 ili elektroničkim putem na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

min braniteljaMinistarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora za proširenje postojeće djelatnosti u 2020. godini.

Prihvatljivi prijavitelji su:

– zadruge hrvatskih branitelja koje su bile korisnice mjere Ministarstva namijenjene poticanju osnivanja zadruga odnosno potpore radu te potpore projektima zadruga hrvatskih branitelja u sklopu programa namijenjenih stručnom osposobljavanju i zapošljavanju koji su se provodili u prethodnom razdoblju, kao i zadruga koja nije koristila ovu mjeru potpore u 2018. ili 2019. godini;

–mali poduzetnici, obrtnici i poljoprivrednici koji su bili korisnici Mjere samozapošljavanja iz programa namijenjenih stručnom osposobljavanju i zapošljavanju koji su se provodili u prethodnom razdoblju te koji nisu koristili ovu mjeru potpore u 2018. ili 2019. godini.

Podnositelji prijave po ovom pozivu mogu ostvariti novčanu potporu u iznosu do najviše 100.000,00
kuna, uključujući i navedeni iznos.

Prijave se podnose Ministarstvu hrvatskih branitelja u razdoblju od 27. svibnja do 25. lipnja 2020. godine.

Za sva pitanja i informacije s povjerenjem se javite u Sintagmu na tel. 035 361 947 ili elektroničkim putem na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

potpis ugovoraNakon stručne pripreme i provedbe postupka javne nabave od strane Sintagminog tima, jučer je potpisan ugovor o javnoj nabavi radova energetske obnove Centra za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“ Ludbreg.

Ugovor su potpisali ravnatelj Centra za kulturu i informiranje „Dragutin Novak“ Ludbreg te direktor tvrtke Hidroing d.d. koja je u postupku pregleda i ocjene ponuda, između 8 pristiglih ponuda, odabrana kao ekonomski najpovoljnija.
 
Vrijednost ugovorenih radova energetske obnove je 3.621.244,56 kn, a rok izvođenja radova iznosi 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao.
 
Ugovor je u vezi s projektom koji se financira iz Europskog fonda za regionalni razvoj, temeljem Poziva na dostavu projektnih prijedloga „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora.“
 
Aktivnosti obuhvaćene projektom odnose se na energetsku obnovu i uvođenje obnovljivih izvora energije što uključuje obnovu toplinske ovojnice, modernizaciju sustava grijanja i ugradnju mehaničke ventilacije s rekuperacijom, energetsku obnovu elektroinstalacija strojarskih sustava te izgradnju FN elektrane.
 
Osim postupka javne nabave energetske obnove Centra, Sintagmin tim trenutno radi na pripremi i provedbi više od 20 postupaka nabave.
 

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više