•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

pusca bic stazaPočetna konferencija s najavom projekta „Izgradnja biciklističko pješačke staze uz potok Lužnicu“ održana je u prostorijama Općine Pušća, a tom prilikom potpisani su i ugovori za obavljanje radova i stručni nadzor.

Projekt će se realizirati pod nadležnošću Središnje agencije za financiranje i ugovaranje EU projekata i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, a na projektu surađuje i Grad Zaprešić. Projekt su predstavili načelnik Općine Pušća Filip Bernardić i voditeljica projekta direktorica Sintagme Senka Vranić, te su istaknuli kako očekuju dobre reakcije mještana i korištenje staze što bi trebalo imati za posljedicu i povećanje turističke ponude.

Projekt je vrijedan 8,5 milijuna kuna od čega je 7,2 milijuna bespovratno, a troškovnikom je obuhvaćena gradnja biciklističko-pješačke staze u dužini 5,8 kilometara, stručni nadzor, upravljanje projektom, promidžba i Plan za odvojeno prikupljanje i skladištenje otpada.

Konzultantska tvrtka SINTAGMA kao vanjski suradnik na spomenutom projektu sudjeluje u savjetovanju i administrativnom upravljanju projektom, organizira provedbe projektnih aktivnosti, koordinaciji i praćenju projekta, provedbi komunikacije s ugovornim tijelima, pripremi narativnih i financijskih izvještaja i dr.

aktivni u zajednici dubravicaU Općini Dubravica trenutno se provodi projekt "Aktivni u zajednici". Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, vrijednost mu je 1.057.031 kuna, a provodit će se do sredine veljače 2023.

Projekt je koncipiran u tri elementa i obuhvaća provedbu četiri edukativne radionice, nabavu opreme, kombija i promidžbu. Od radionica provodit će se informatička pismenost, strani jezik, poduzetničke priče i praktična radionica. Polaznici će dobiti razvijene vještine, nova znanja i sposobnosti, motiviranost za integraciju na tržište rada te uključivanje u društvenoj zajednici s osjećajem osobnog dostojanstva.

-Ovim projektom osiguravamo materijalne i druge pogodnosti našim mještanima, ali i udrugama. Uključit ćemo mlade i starije mještane, osigurati im razne edukacije, razvoj vještina i znanja i tako im poboljšati standard i kvalitetu življenja- rekao je načelnik Općine Dubravica Marin Štritof.

Konzultantska tvrtka SINTAGMA kao vanjski suradnik na spomenutom projektu sudjeluje u savjetovanju u administrativnom upravljanju projektom, organizira provedbe projektnih aktivnosti, koordinaciji i praćenju projekta, provedbi komunikacije s ugovornim tijelima, pripremi narativnih i financijskih izvještaja i dr.

strategije sintagma vijestStrateški dokumenti regionalnih i lokalnih jedinica definiraju njihove dugoročne aktivnosti i ciljeve, prioritete te mjere razvoja. Izradom strateških dokumenata stvara se sveobuhvatan razvojni plan u skladu sa nacionalnim i EU standardima, a koji služi kao osnova budućeg gospodarskog, društvenog i kulturnog razvoja regionalnih i lokalnih jedinica.

Osim što su razvojne strategije ključno sredstvo u upravljanju regionalnim i lokalnim razvojem, iste su preduvjet za korištenje sredstava EU fondova za financiranje razvojnih projekata.

Sintagma dugi niz godina sudjeluje u pripremi i izradi strateških i razvojnih programa i planova za više od 80 klijenata na regionalnoj i lokalnoj razini.

Terenskim prikupljanjem potrebnih podataka neophodnih za održivo planiranje i izradu strateških dokumenata, njihovom stručnom obradom te analizom resursa, okruženja i kapaciteta, Sintagma dolazi do kvalitetnih temelja za definiranje razvojnih i strateških ciljeva svojih klijenata koji služe za razvoj njihovih budućih aktivnosti. Sintagmini djelatnici, do sada u 2022. godini, izradili su devet strateških programa razvoja, te trenutno rade na još šest.

rec dvoriste okucaniTvrtka Sintagma consulting prijavila je za Općinu Okučani projekt “Uspostava reciklažnog dvorišta na području općine Okučani” na natječaj Ministarstva zaštite okoliša i energetike „Uspostava reciklažnih dvorišta“, koji se financira kroz Operativni program Konkurentnost i kohezija. Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan je u prosincu 2020. godine između Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Općine Okučani.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 4.452.424,69 kn, od kojih je 3.725.060,98 kn bespovratno, dok će razliku pokriti Općina Okučani iz vlastitih proračunskih sredstava.

Predmetni projekt obuhvaća građenje i opremanje reciklažnog dvorišta na području općine Okučani, ograđenog prostora namijenjenog odvojenom prikupljanju i privremenom skladištenju manjih količina posebnih vrsta otpada. Osim izgradnje i opremanja reciklažnog dvorišta, projekt obuhvaća i provedbu informativno-obrazovnih aktivnosti te promidžbu i vidljivost projekta koje će Općina Okučani provoditi s ciljem informiranja mještana o projektu i poticanja na odvojeno odlaganje otpada ukazivanjem na prednosti takvog odlaganja i pozitivnom utjecaju na zdravlje i okoliš kao i na uređenost i privlačnost destinacije.

Uz izradu i prijavu projektne dokumentacije, djelatnici Sintagme radili su na poslovima provedbe javne nabave za izvođenje radova na izgradnji reciklažnog dvorišta, te opremanju reciklažnog dvorišta spremnicima i ostalom opremom. Sintagma nastavlja s poslovima tehničke pomoći pri provedbi spomenutog projekta, te poslovima vezanim uz vidljivost projekta.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više