•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

dom LazeProjekt „Rekonstrukcija Društvenog i vatrogasnog doma u naselju Laze“, u čijoj provedbi je aktivno sudjelovao Sintagmin tim, uspješno je priveden kraju. Društveni i vatrogasni dom je rekonstruiran, te je izvršen tehnički pregled i ishođena uporabna dozvola.

Projekt je 2018. godine prijavljen na Natječaj za tip operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”. Vrijednost projekta iznosi preko 1,5 milijuna kuna, a isti je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Stručni tim Sintagme osim aktivnog sudjelovanja u svim fazama realizacije i provedbe projekta, uspješno je proveo i postupak javne nabave radova izgradnje društvenog i vatrogasnog doma.

Cilj projekta je unapređenje kvalitete života na području naselja Laze svim dobnim skupinama, a prvenstveno mladima i djeci, povećanje društvenog standarda u naselju Laze, ujednačen razvoj ruralnog područja Općine Staro Petrovo Selo, te održivi razvoj civilnog društva u naselju Laze.

vrtic resetariNakon uspješno provedenog postupka javne nabave radova i opremanja, SINTAGMA aktivno sudjeluje na aktivnostima provedbe projekta "Izgradnja građevine javne i društvene namjene - Dječji vrtić "Čarobni svijet u Rešetarima" vrijednog preko 10 milijuna kuna.

Bespovratna financijska sredstva za izgradnju projekta u cijelosti su odobrena iz sredstava Europske unije, odnosno Ministarstva poljoprivrede kroz mjeru ruralnog razvoja, temeljem provedenog natječaja za tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.“

Provedba projekta usmjerena je na unaprjeđenje kvalitete sustava predškolskog odgoja i obrazovanja kroz izgradnju objekta dječjeg vrtića kojim će se pridonijeti unaprjeđenju odgojno-obrazovnih usluga, kvaliteti življenja i poticanju procesa demografskog oživljavanja na području općine Rešetari.

Budući da je postupak javne nabave uspješno proveden u propisanim rokovima te provedba projekta i radovi izgradnje teku planski, otvorenje vrtića i početak njegova rada očekuje se već u rujnu ove godine.

natjecaj ulaganje u sumsku infrastrukturuAgencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za provedbu Podmjere 4.3. „Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva“, provedba tipa operacije 4.3.3.. „Ulaganje u šumsku infrastrukturu“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Svrha Natječaja je izgradnja i/ili rekonstrukcija primarne i sekundarne šumske prometne infrastrukture.

Prihvatljivi korisnici su šumoposjednici, udruge šumoposjednika i jedinice lokalne samouprave.

Visina potpore po projektu iznosi 10.000 do 1.000.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti, a udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100% prihvatljivih troškova.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je do 30. listopada 2020. Za sva pitanja i informacije s povjerenjem se javite u Sintagmu na tel. 035 361 947 ili elektroničkim putem na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

8.5Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za provedbu Podmjere 8.5. „Potpora za ulaganje u poboljšanje otpornosti i okolišne vrijednosti šumskih ekosustava“, provedba tipa operacije 8.5.2. „Uspostava i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. Svrha Natječaja je dodjela sredstava projektima koji će omogućiti dostupnost rekreacijske, turističke i zdravstvene funkcije šuma u javne svrhe.

Prihvatljivi korisnici su šumoposjednici te udruge šumoposjednika, udruge civilnog društva čije je područje djelovanja usmjereno na zaštitu okoliša i prirode i druge pravne osobe koje na temelju zakona imaju javne ovlasti, a čije je područje djelovanja usmjereno na zaštitu okoliša i prirode.

Visina potpore po projektu iznosi 5.000 do 100.000 EUR u kunskoj protuvrijednosti, a udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100% prihvatljivih troškova.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je do 31. kolovoza 2020. Sintagma je do sada uspješno radila na prijavi i provedbi većeg broja ovakvih projekata, te se za sva pitanja i informacije s povjerenjem javite u Sintagmu na tel. 035 361 947 ili elektroničkim putem na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više