•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr
Ožujak 30, 2018

Sretan Uskrs!

uskrs sintagma

ce znakZa javni poziv Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, „Certifikacijom proizvoda do tržišta“, Sintagmini djelatnici izradili su projektnu dokumentaciju za svog klijenta - "Certifikacija proizvoda obrta".

Cilj ovog Poziva bio je pridonijeti aktivnostima MSP-ova da dokazom kvalitete, sigurnosti i pouzdanosti svojih proizvoda osiguraju preduvjete za povećanje izvoza i ukupne konkurentnosti. Pružanjem potpore za uvođenje i primjenu europskih i međunarodno (globalno) priznatih norma doprinosi se da MSP-ovi iskoriste prednosti koje primjena normi ima na omogućavanje pristupa novim tržištima.

Sintagmi klijent za provedbu navedenog projekta odlučio se nakon što se upoznao sa situacijom na inozemnom tržištu, te na temelju koje je spoznao nemogućnost pristupa određenom europskom tržištu zbog nedostatka certificiranosti proizvoda. Stoga, kako bi postao konkurentan na tržištu, te omogućio pristup tržištima EU, prijavitelj se odlučio na provedbu certificiranja svojih proizvoda. Realizacijom navedenog ostvarit će se brojni pozitivni učinci kako ekonomski tako i društveni učinci poslovanja.

Spomenuti projekt ocijenjen je pozitivno, čime su Sintagmini djelatnici za svog klijenta osigurali preko 550.000,00 kuna.

min turMinistarstvo turizma objavilo je javni poziv za kandidiranje projekta za konkurentnost turističkog gospodarstva. Cilj Programa je povećanje atraktivnosti i konkurentnosti hrvatskog turizma, poboljšanje strukture i kvalitete smještaja, novo zapošljavanje, realizacija novih investicija, povećanje turističke potrošnje, razvoj turizma na turistički nerazvijenim područjima i produljenje sezone do cjelogodišnjeg turizma.

Predmet javnog poziva je dodjela bespovratnih novčanih sredstava Ministarstva turizma za razvoj malog i srednjeg poduzetništva, unapređenje ponude malih obiteljskih hotela, unapređenje održivi razvoj, razvoj posebnih oblika turizma, te podizanje konkurentnosti hrvatskog turizma kroz:

– Mjera A – povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude, diversifikacija poslovanja i održivi razvoj, korištenje novih tehnologija, poboljšanje socijalne uključenosti, sljedećih vrsta ugostiteljskih objekata: Hotela, Kampova, Ostalih ugostiteljskih objekata za smještaj, OPG-a za seoski turizam
– Mjera B – razvoj posebnih oblika turizma
– Mjera C – dostupnost i sigurnost
– Mjera D – prepoznatljivost

Za dodjelu bespovratnih sredstva prijaviti se mogu: subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), seljačka domaćinstva (OPG koje pruža ugostiteljske i/ili turističke usluge), a potpore se dodjeljuju u rasponu od 20.000,00 kn do 400.000,00 kn po projektu, ovisno o svakoj mjeri.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u ured konzultantske kuće SINTAGMA, na broj telefona 035/361-947 ili putem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

potp ugovora cesteRavnateljica Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju Matilda Copić potpisala je u četvrtak s predstavnicima jedinica lokalne samouprave ugovore o izgradnji novih i rekonstrukciji postojećih nerazvrstanih cesta iz Programa ruralnog razvoja.

Sintagmini djelatnici su za natječaj iz Programa ruralnog razvoja radili na izradi projektnih prijedloga za šest klijenata. 100% - tnom prolažnošću na ovom natječaju Sintagma je osigurala svim svojim klijentima nova EU sredstva kojima će financirati projekte izgradnje i obnove lokalnih cesta, kolnika, oborinske odvodnje, javne rasvjete te prometne signalizacije.
Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko planiranje, projektno planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, neprofitnim sektorom, javnim institucijama u zajednici i gospodarstvenicima.

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više