•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

sintagma bihac

Direktorica Sintagme Senka Vranić, dipl. oec. kao član verifikacijske komisije BFC SEE Mreže sudjelovala je u utorak u Bihaću na sastanku vezanom za proces dobivanja certifikata BFC za Grad Bihać.

Naime, riječ je o projektu kojeg realizira Mreža za povoljno poslovno okruženje Federacije Bosne i Hercegovine uz podršku Njemačke agencije za međunarodnu suradnju (GIZ), kroz projekt Otvoreni regionalni fond za modernizaciju općinskih usluga u Jugoistočnoj Europi i Švicarska agencija za razvoj i suradnju (SDC).

Tijekom susreta s gradonačelnikom Emdžadom Galijaševićem, pomoćnicima gradonačelnika, gradskim vijećnicima i gospodarstvenicima, članovi komisije upoznali su se s kriterijima i zahtjevima koje je grad Bihać ispunio u procesu dobivanja certifikata BFC.

sanac odlagal uvodna konf

U petak 6. svibnja 2016. godine u Općini Rešetari održana je Uvodna konferencija projekta „Sanacija odlagališta neopasnog otpada Rešetari“.

Ukupna vrijednost projekta „Sanacija odlagališta neopasnog otpada Rešetari“ iznosi 20.858.820 kuna, a projekt je financiran iz Kohezijskog fonda Europske unije (85%), te sredstvima Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (15%). Razdoblje provedbe ovog projekta je od 4.11.2015. do 30.11.2016., a izvođenje radova sanacije odlagališta započelo je 28.4.2016. godine.

Kako je Konzultantska kuća Sintagma potpisnica ugovora s Općinom Rešetari o pružanju usluge tehničke pomoći, djelatnici Sintagme kontinuirano rade na poslovima upravljanja projektom, te provode sve potrebne aktivnosti vidljivosti i promidžbe projekta.

strateski prog razvoja

U srijedu 4. svibnja u Pušći je održan radni sastanak na temu izrade Strateškog programa razvoja Općine Pušća 2016. – 2020. Na sastanku su, uz članove radne skupine, sudjelovali i načelnica Općine Pušća Anđela Cirkveni, donačelnica Štefanija Gorupec, te direktorica konzultantske kuće Sintagma Senka Vranić, dipl.oec.

Izradom spomenutog dokumenta bit će određen smjer razvoja Općine Pušća do 2020. godine, te će se definirati potencijali i mogućnosti kroz ciljeve i prioritete razvoja cijelog područja općine. Strategija će biti podloga i osnova za nominiranje projekata općine, privatnih poduzetnika, OPG-ova i udruga za nacionalne i EU izvore financiranje projekata.

strat odr razvoja pusca

Dana 4. svibnja 2016. godine u Općini Pušća održan je sastanak na temu izrade Strategije održivog razvoja poljoprivrede na području Općine Pušća.

Na sastanku su, uz članove radne skupine, sudjelovali i načelnica Općine Pušća Anđela Cirkveni, donačelnica Štefanija Gorupec, te direktorica konzultantske kuće Sintagma Senka Vranić, dipl.oec.

Naime, Program ruralnog razvoja Republike Hrvatske trenutno je u tijeku provedbe, te Općina smatra kako na ovaj sektorski strateški program treba obratiti posebnu pozornost, te jasno i detaljno definirati razvojne prioritete u području poljoprivrede na cjelokupnom području Općine.

Ovaj strateški program u svojoj realizaciji trebao bi jasno definirati pravce razvoja, te pomoći obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, kao i potencijalnim poljoprivrednicima, a posebno mladima u lakšem korištenju potpora sredstava koji su na tržištu raspoloživi. Uz spomenuto, ovaj program trebao bi pomoći općini i u učinkovitijem planiranju razvojnih pravaca iz sfere poljoprivrede.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više