•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

radionica za poljop cernikDana 6. veljače 2017. godine u prostorijama Općine Cernik Senka Vranić, dipl.oec., direktorica konzultantske kuće Sintagma, u suradnji s Općinom Cernik, održala je informativnu radionicu za poljoprivrednike s područja Općine.

Glavna tema i povod održavanja radionice bio je Natječaj za provedbu podmjere 6.1 »Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima«, provedba tipa operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“, te Natječaj koji proteklih dana objavljen za provedbu podmjere 6.3., tip operacije 6.3.1. „ Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ iz Programa ruralnog razvoj RH 2014-2020. Uz spomenuto, nositelji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava informirani su i o natječajima koji su trenutno u najavi za podmjere 6.2. i 6.4. pokretanje i razvoj nepoljoprivredne djelatnosti u ruralnom području.

Na radionici su zainteresirani dobili sve potrebne informacije o uvjetima prihvatljivosti korisnika i aktivnosti koje bi prijavljivali na sam Natječaj, o načinima prijave, obrascima te potrebnim dokumentima. Također, direktorica konzultantske kuće Sintagma, Senka Vranić bila je na raspolaganju za pitanja i dodatne informacije.

radionica za poljoprivrednike spsDana 2. veljače 2017. godine u prostorijama Općine Staro Petrovo Selo Senka Vranić, dipl.oec., direktorica konzultantske kuće Sintagma, u suradnji s Općinom Staro Petrovo Selo, održala je informativnu radionicu za poljoprivrednike s područja Općine Staro Petrovo Selo.

Glavna tema i povod održavanja radionice bio je Natječaj za provedbu podmjere 6.1 »Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima«, provedba tipa operacije 6.1.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“, te Natječaj koji proteklih dana objavljen za provedbu podmjere 6.3., tip operacije 6.3.1. „ Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ iz Programa ruralnog razvoj RH 2014-2020. Uz spomenuto, nositelji obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava informirani su i o natječajima koji su trenutno u najavi za podmjere 6.2. i 6.4. pokretanje i razvoj nepoljoprivredne djelatnosti u ruralnom području

Na radionici su zainteresirani dobili sve potrebne informacije o uvjetima prihvatljivosti korisnika i aktivnosti koje bi prijavljivali na sam Natječaj, o načinima prijave, obrascima te potrebnim dokumentima. Također, direktorica konzultantske kuće Sintagma, Senka Vranić bila je na raspolaganju za pitanja i dodatne informacije.

17 projekataAgencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je, početkom godine, natječaje za provedbu mjere 06 „Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja", podmjera 6.1. „Potpora za pokretanje poslovanja mladim poljoprivrednicima" i podmjera 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava".

Sintagmini djelatnici trenutno rade na pripremi 17 projekata za nositelje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Djelatnici konzultantske kuće Sintagma za protekli krug natječaja, za svoje klijente, izradili su također velik broj projekata čija je prolaznost bila 100%, te na temelju spomenutog očekujemo iste rezultate i ove godine.

Zahtjevi za potporu za podmjeru 6.1. „Potpora mladim poljoprivrednicima“ mogu se podnositi do 24. veljače 2017., a za podmjeru 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava“ mogu se početi popunjavati i podnositi u AGRONET-u od 27. veljače 2017. godine.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u ured konzultantske kuće SINTAGMA, na broj telefona 035/361-947 ili putem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Veljača 02, 2017

Najava natječaja

najava natjecaja1Otvoreni su novi pozivi Europske komisije za podnošenje prijedloga za mjere informiranja i promocije povezane s poljoprivrednim proizvodima koje se provode na unutarnjem tržištu EU i u trećim zemljama.
Pod motom "Uživajte, to je iz Europe" politika je promocije koja ima za cilj pomoći sektorima poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda u proboju na međunarodna tržišta i osvještavanju potrošača o naporima europskih proizvođača u osiguravanju kvalitete proizvoda.
Podnositelji prijave moraju biti:
- trgovinske ili međutrgovinske organizacije koje su u Hrvatskoj reprezentativne za određeni sektor ili sektore, a posebno:
- sektorske organizacije i skupine odnosno svako udruženje, bez obzira na njihov pravni oblik, sastavljeno uglavnom od proizvođača ili prerađivača istog proizvoda pod uvjetom da su reprezentativne za naziv koji je zaštićen sustavima kvalitete za poljoprivredne i prehrambene proizvode i koji je obuhvaćen tim programom
- trgovinske ili međutrgovinske organizacije koje su na razini Europske unije reprezentativne za određeni sektor ili sektore
- priznate proizvođačke organizacije ili udruženja proizvođačkih organizacija
- tijela poljoprivredno-prehrambenog sektora čiji su cilj i aktivnost usmjereni ka pružanju informacija o poljoprivrednim proizvodima i njihovoj promociji i kojima je povjerena zadaća pružanja javnih usluga u tom području.
Rok za podnošenje prijedloga je 20. travnja 2017.

Program prekogranične suradnje Interreg Mediterranean objavio je drugi Poziv na dostavu projektnih prijedloga.
Projektni prijedlozi se mogu dostavljati za Prioritetne osi 1, 2 i 3, međutim samo dvije vrste projekata su dozvoljene i to oni koji sadržavaju po jedan Modul (M2 testiranje ili M3 kapitalizacija) te "integrirani" projekti (M1 + M2 + M3). Indikativna alokacija sredstava za ovaj Poziv iz Europskog fonda za regionalni razvoj je 65 milijuna eura odnosno 35 milijuna za "integrirane" projekte, 15 milijuna za M2 te 15 milijuna za M3.
Poziv je otvoren od 30. siječnja do 31. ožujka 2017.

Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)
Natječaj za Mjeru 04 - Ulaganja u fizičku imovinu, Podmjeru 4.3. Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju ili prilagodbu poljoprivrede i šumarstva 4.3.2. Komasacija poljoprivrednog zemljišta
Prijavitelji na ovaj natječaj mogu biti jedinice lokalne samouprave, jedinice regionalne (područne) samouprave. Prihvatljivi troškovi su Uklanjanje međa i građevina (ograda, bunara i slično), građenje nove mreže poljoprivrednih putova, pripadajućih mostova i propusnih građevina

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u ured konzultantske kuće SINTAGMA, na broj telefona 035/361-947 ili putem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više