•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

Jučer jeIMG 0528 u Općini Rešetari održana završna konferencija projekta „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Općine Rešetari“.

Ukupna vrijednost projekta iznosi 5.174.904,38 kuna, a isti je sufinancirala Europska unija iz Kohezijskog fonda u sklopu Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.

U sklopu navedenog projekta, Sintagma pruža usluge promidžbe i vidljivosti projekta koje uključuju grafičku pripremu privremene i trajne informacijske ploče projekta, osmišljavanje i grafičku pripremu informativnog sadržaja za letke, brošure, naljepnice i promotivne materijale, izradu posebnog sadržaja o reciklažnom dvorištu na portalu Općine Rešetari, organiziranje objava o projektu u medijima (emitiranje radio emisije, emitiranje TV emisije, objava vijesti na Internet portalima) te druge obvezujuće elemente vidljivosti.

Stručni tim Sintagme za navedeni je projekt uspješno proveo i postupak javne nabave.

Osim usluga vidljivosti na projektu „Izgradnja i opremanje reciklažnog dvorišta na području Općine Rešetari“, Sintagma trenutno iste pruža na još 11 projekata sufinanciranih u okviru Europskih strukturnih i investicijskih fondova.

 

 

 

jagodnjak 3Projekt „Izgradnja i opremanje Društveno-vatrogasnog doma u Jagodnjaku“, u čijoj provedbi aktivno sudjeluje Sintagmin tim, uspješno se privodi kraju. Društveno-vatrogasni dom je izgrađen te je projekt trenutno u postupku tehničkog pregleda građevine koji prethodi ishođenju uporabne dozvole.

Projekt je 2018. godine prijavljen na Natječaj za tip operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”. Vrijednost projekta iznosi 7 milijuna kuna, a isti je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Stručni tim Sintagme osim aktivnog sudjelovanja u svim fazama realizacije i provedbe projekta, uspješno je proveo i postupak javne nabave radova izgradnje društveno-vatrogasnog doma.

Cilj projekta je unaprjeđenje vatrogasne službe u Jagodnjaku kroz izgradnju prostora za djelovanje Dobrovoljnog vatrogasnog društva, a sa svrhom poboljšanja učinkovitosti Društva u gašenju požara, preventivi, uzbunjivanju, civilnoj zaštiti, edukaciji, praktičnim vježbama članova i organizaciji društvenih događanja vezanih za vatrogastvo.

Nakon završetka tehničkog pregleda i ishođenja uporabne dozvole, odnosno primopredaje građevine, ista će biti spremna za uporabu i korištenje.

mjera 6.2

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je Natječaj za tip operacije 6.2.1. „Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti u ruralnim područjima“ iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014.-2020. 

Temeljem navedenog Natječaja poljoprivredna gospodarstva mogu ostvariti potporu u iznosu od 50.000,00 eura bespovratnih sredstava za pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti unutar poljoprivrednog gospodarstva. Intenzitet potpore po pojedinom odobrenom projektu iznosi 100%.

Prihvatljivi korisnici Natječaja su fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednika najmanje godinu dana u trenutku podnošenja Zahtjeva za potporu, a prijave na navedeni Natječaj zaprimat će se u razdoblju od 4.6.2020. do 4.8.2020.

Sintagma je kroz dugogodišnje iskustvo i rad na projektima iz područja ruralnog razvoja svojim klijentima osigurala više od 10 milijuna kuna bespovratnih sredstava, stoga se za sve dodatne informacije i provjeru kriterija za prijavu na navedeni natječaj s povjerenjem javite na tel. 035 361 947 ili putem elektroničke pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

eu projekti idu dalje

Budući da projekti financirani iz EU fondova imaju veliki značaj za gospodarstvo Republike Hrvatske, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je mjere za pomoć gospodarstvu uslijed pandemije uzrokovane koronavirusom.

Preraspodjelom sredstava unutar operativnih programa za razdoblje 2014.-2020. osigurano je 400 milijuna eura koje će se koristiti za pomoć gospodarstvu i saniranje utjecaja nastalih uslijed pandemije. Navedeni iznos osiguran je za nabavu medicinske opreme, financijske instrumente za pomoć malom i srednjem poduzetništvu te za mjere zadržavanja radnih mjesta putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Mjerama je osigurano bezuvjetno produljenje trajanja EU projekata i produljenje povrata sredstava za 90 dana za sve projekte s rokom završetka ili rokom dospijeća povrata sredstava u ožujku, travnju i svibnju koji se sufinanciraju iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija te Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, bez dodatne administracije. Korisnicima bespovratnih EU sredstava također se osigurava ubrzanje isplata sredstava za dva mjeseca čime se potiče nastavak provedbe projekata.

Postupci javnih nabava za ugovorene i odobrene EU projekte također će se dalje raspisivati i provoditi prema dinamici novonastalih okolnosti.

Među donesenim mjerama ističu se i mjere namijenjene poduzetnicima, točnije malim i srednjim poduzetnicima osigurano je 114 milijuna kuna za ESIF mikrokredite uz povoljnije uvjete nego do sada te 380 milijuna kuna za COVID-19 zajmove za obrtna sredstva.

Sintagma ima dugogodišnje iskustvo provedbi EU projekta, kao i iskustvo u pružanju usluga poslovnog savjetnika u malom i srednjem poduzetništvu, stoga se za sva pitanja i informacije s povjerenjem javite u Sintagmu na tel. 035 361 947 ili elektroničkim putem na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više