•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

sintagma traktorAgencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je, početkom godine, natječaje za provedbu mjere 06 „Razvoj poljoprivrednih gospodarstava i poslovanja", podmjera 6.3. „Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava".

Sintagmini djelatnici izradili su i prijavili 34 projekata za nositelje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava. Djelatnici konzultantske kuće Sintagma za protekli krug natječaja, za svoje klijente, izradili su također velik broj projekata čija je prolaznost bila 100%, te na temelju spomenutog očekujemo iste rezultate i ove godine.

fond za zastitu okolisaFond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost objavio je Javni poziv za neposredno sufinanciranje izrade projektne dokumentacije za ishođenje građevinske dozvole u cilju građenja reciklažnog dvorišta.

Jedinicama lokalne samouprave Fond će financirati izradu sljedeće projektne dokumentacije za ishođenje građevinske dozvole u cilju građenja reciklažnog dvorišta:
• geodetski projekt
• glavni projekt sa pripadajućim troškovnikom
Sufinanciranje Fonda iznosi do 80% opravdanih troškova, a najviše do 40.000,00 kn.

Javni poziv otvoren je do 30.9.2017., odnosno do isteka raspoloživih sredstava, ovisno koji uvjet prije nastupi.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u ured konzultantske kuće SINTAGMA, na broj telefona 035/361-947 ili putem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

gradsko vijece usvajanje strategije 3.2017Strategija razvoja Grada Nova Gradiška kao planski dokument politike lokalnog razvoja u kojem su sadržani strateški ciljevi, prioriteti i mjere za postizanje održivog društveno gospodarskog razvoja do 2020. godine, plijenila je najviše pozornosti gradskih vijećnika.

Kako je u opsežnom predstavljanju ovog strateškog dokumenta pojasnila savjetnica za europske fondove Senka Vranić, dipl.oec., direktorica konzultantske tvrtke SINTAGMA, Nova Gradiška teži postati pametan grad u kojemu sinergijski djeluje 6 čimbenika. Razvojni koncept Grada Nova Gradiška osmišljen je kroz tri strateška cilja koja su usmjerena na razvoj konkurentnog poduzetništva, stvaranje povoljnog poslovnog okruženja te razvoj poljoprivrede i turizma, učinkovito upravljanje infrastrukturom i zaštitom okoliša, kao i povećanje života kulturnog, društvenog i sportskog života na području Grada Nova Gradiška.

Strategija razvoja Grada Nova Gradiška je jednoglasno prihvaćena, a Gradonačelnik Vinko Grgić naglasio je kak je to strateški dokument za Grad Novu Gradišku, ističući pritom kako se ne radi o političkom već o stručnom materijalu. Posebno se zahvalio Senki Vranić, koja je, kako je kazao, stručno vodila, odradila i koordinirala odličan posao s timom za izradu Strategije. foto:www.radiong.hr

strategija pusca3. ožujka 2017. godine u Općini Pušća, na sjednici Općinskog vijeća, održana je prezentacija izrade Strateškog programa gospodarskog razvoja Općine Pušća za razdoblje 2016.-2020. godine. Strategiju je prezentirala predstavnica tvrtke izrađivača, direktorica Sintagme Senka Vranić, dipl.oec..

Strateški program gospodarskog razvoja Općine Pušća je sveobuhvatan programski dokument izrađen prema modernim metodološkim pristupima. U cjelokupan proces planiranja i izradu Strateškog programa gospodarskog razvoja Općine Pušća, od samog početka, uključena je zajednica. Strateško planiranje za lokalni gospodarski razvitak zasnovano na zajednici pokazalo se djelotvornim za organiziranje lokalnih resursa u stvaranju novih radnih mjesta i podizanju životnog standarda.

Strateški program gospodarskog razvoja Općine Pušća za razdoblje 2016.-2020. je okvir za pripremu razvojnih planova koji će biti usklađeni s temeljnim načelima sveukupnog strateškog razvoja Općine Pušća i predstavljat će podlogu i osnovu za nominiranje projekata Općine, privatnih poduzetnika, OPG-ova i udruga za nacionalne i EU izvore financiranja projekata.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više