•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

ZAZELI LOGOTIPI FINAL 2017 01 1024x751Ministarstvo rada i mirovinskoga sustava je, slijedom zaprimanja velikog broja projektnih prijedloga, odlučilo o povećanju dostupnih financijskih sredstava za otvoreni trajni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II.

Poziv „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II“ predstavlja nastavak financiranja aktivnosti prethodnog Poziva „Zaželi – program zapošljavanja žena“. Ishodi programa pozitivno će utjecati na niz različitih aspekata socio-ekonomskih problema pojedinaca, ali i samih lokalnih zajednica, kroz smanjenje nezaposlenosti žena zapošljavanjem u projektu, ali i kroz povećanje zapošljivosti zaposlenih žena nakon završetka projekta te poboljšanje kvalitete života i vaninstitucionalne skrbi uključenih starijih i potrebitih osoba.

Prihvatljivi prijavitelji: jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave, neprofitne organizacije.

Prihvatljivi partneri: Obvezni partneri na projektu su regionalni ili područni ured Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb. Ostali partneri na projektu mogu biti udruga, jedinica lokalne i područne (regionalne) samouprave, vjerska zajednica te pravne osobe Katoličke crkve u Republici Hrvatskoj, ustanova koja ima registriranu djelatnost pružanja usluga starijim i/ili nemoćnim osobama.

Iznos bespovratnih sredstava po projektnom prijedlogu: najmanji iznos zatraženih bespovratnih sredstava može iznositi 500.000,00 HRK, a najviši iznos zatraženih bespovratnih sredstava može iznositi 5.000.000,00 HRK.

Sufinanciranje projekta: udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100% prihvatljivih troškova tj. prijavitelji/partneri nisu dužni osigurati sufinanciranje projekata iz vlastitih sredstava.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je do 28. veljače 2021. godine. Sintagma je do sada uspješno radila na provedbi sedam projekata iz programa Zaželi, te se za sva pitanja i informacije s povjerenjem javite u Sintagmu na tel. 035 361 947 ili elektroničkim putem na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

ucinkoviti ljudski potencijaliMinistarstvo kulture objavilo je otvoreni trajni Poziv na dostavu projektnih prijedloga pod nazivom „Umjetnost i kultura online“.


Poziv se provodi u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., u okviru specifičnog cilja 9.i.1 „Borba protiv siromaštva i socijalne isključenosti kroz promociju integracije na tržište rada i socijalne integracije ranjivih skupina, i borba protiv svih oblika diskriminacije“, a usmjeren je na povećanje socijalne uključenosti osoba mlađih od 25 i starijih od 54 godine sudjelovanjem u kulturnim i umjetničkim aktivnostima putem interneta.


Prihvatljivi prijavitelji su organizacije civilnog društva (umjetničke organizacije, udruge koje djeluju u području kulture i umjetnosti), a prihvatljivi partneri su organizacije civilnog društva (umjetnička organizacija, udruga), javna ustanova u kulturi te jedinica lokalne ili područne (regionalne) samouprave.


Ukupni iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi od 100.000,00 do 500.000,00 kn. Udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 100 % prihvatljivih troškova, od čega je 85 % osigurano iz sredstava Europskog socijalnog fonda, dok će obavezni udio nacionalnog sufinanciranja od 15 % osigurati Ministarstvo kulture iz Državnog proračuna Republike Hrvatske.


Rok za podnošenje projektnih prijedloga je do 31. prosinca 2020. godine, a za sve dodatne informacije u vezi navedenog Poziva javite se u Sintagmu na tel. 035 361 947 ili putem elektroničke pošte na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

6 cadavicaNakon uspješno provedenog postupka javne nabave radova, Sintagma aktivno sudjeluje i na aktivnostima provedbe projekta „Građenje građevine javne i društvene namjene, predškolska ustanova dječji vrtić Čađavica“ vrijednog preko 6 milijuna kuna.

Bespovratna financijska sredstva za izgradnju projekta u cijelosti su povučena iz sredstava Europske unije, odnosno Ministarstva poljoprivrede kroz mjeru ruralnog razvoja, temeljem provedenog natječaja za tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.“

Projektom izgradnje Dječjeg vrtića u Čađavici se želi pridonijeti ostvarenju preduvjeta za demografsku obnovu Općine Čađavica, kao i podizanje životnog standarda kroz izgradnju građevine za ostvarivanje organizirane njege, odgoja, obrazovanja i zaštite djece do polaska u osnovnu školu.

Budući da je postupak javne nabave uspješno proveden u propisanim rokovima te provedba projekta i radovi izgradnje također teku planski, otvorenje vrtića i početak njegova rada očekuje se već u rujnu ove godine.

4

Jedan u nizu projekata sufinanciranih iz Europskih fondova u čijoj provedbi i realizaciji sudjeluje Sintagma je i projekt „Izgradnja i opremanje dječjeg vrtića u Svetom Ivanu Žabnom“.

Riječ je o projektu sufinanciranom iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj temeljem provedenog natječaja za tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu".

Ukupna vrijednost projekta iznosi 7.655.023,64 kn, od čega bespovratna sredstva osigurana iz Fonda iznose 7.440.000,00 kn.

Radovi na izgradnji dječjeg vrtića uspješno se privode kraju, a postupak nabave za iste također je stručno proveden od strane Sintagme.

Izgradnjom vrtića osigurat će se prostor za 3 odgojne skupine za ukupno 60 djece od tri do sedam godina, a osim prostorija za smještaj djece, isti će imati i prateće prostorije te vanjski prostor i vrtićke sadržaje na otvorenom.

 

 

 

 

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više