•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

natj odlagalistaMinistarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je otvoreni trajni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Sanacija zatvorenih odlagališta neopasnog otpada“ s ciljem pružanja potpore jedinicama lokalne samouprave (JLS) u obliku dodjele bespovratnih sredstava koja će se koristiti za sanaciju zatvorenih odlagališta neopasnog otpada u Republici Hrvatskoj.

Prihvatljivi prijavitelji: jedinice lokalne samouprave (JLS) na čijem se području nalazi odlagalište, te JLS koje su vlasnici odlagališta ili vlasnici upravitelja odlagališta na administrativnom području neke druge jedinice lokalne samouprave.
Partnerske organizacije i partnerstvo bilo koje vrste nisu prihvatljivi.

Iznos bespovratnih sredstava po projektnom prijedlogu: najviši iznos bespovratnih sredstava koji može biti dodijeljen pojedinačnom projektnom prijedlogu je 60.000.000,00 HRK.

Sufinanciranje projekta: udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 85% prihvatljivih troškova projekta.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je do 31. prosinac 2022. godine. Sintagma je do sada uspješno radila na prijavi i provedbi ovakvih projekata, te se za sva pitanja i informacije s povjerenjem javite u Sintagmu na tel. 035 361 947 ili elektroničkim putem na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

natj rec dvoristaMinistarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je otvoreni trajni Poziv na dostavu projektnih prijedloga „Uspostava reciklažnih dvorišta“. Predmet Poziva je uspostava reciklažnih dvorišta, što uključuje građenje i opremanje novih reciklažnih dvorišta ili nabavu mobilnih jedinica.

Prihvatljivi prijavitelji: jedinice lokalne samouprave (JLS).
Partnerske organizacije i partnerstvo bilo koje vrste nisu prihvatljivi.

Iznos bespovratnih sredstava po projektnom prijedlogu: najniži odnosno najviši dopušteni iznos bespovratnih sredstava po pojedinom projektu iznosi:
I. Reciklažna dvorišta - građevine:
- najniži iznos 500.000,00 HRK
- najviši iznos 4.500.000,00 HRK
II. Reciklažna dvorišta – mobilne jedinice:
- najniži iznos 100.000,00 HRK
- najviši iznos 800.000,00 HRK

Ukupni iznos prihvatljivih troškova po pojedinom projektnom prijedlogu ne smije prelaziti iznos od 7.600.000,00 HRK.

Sufinanciranje projekta: udio financiranja po pojedinom projektu iznosi 85% prihvatljivih troškova projekta.

Rok za podnošenje projektnih prijedloga je do 15. veljače 2021. godine. Sintagma je do sada uspješno radila na prijavi i provedbi većeg broja ovakvih projekata, te se za sva pitanja i informacije s povjerenjem javite u Sintagmu na tel. 035 361 947 ili elektroničkim putem na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

vatr dom resetari2Projekt „Rekonstrukcija i dogradnja vatrogasnog doma i spremište s društvenim domom i kulturnim centrom i prijedlog parcelacije" u Rešetarima, u čijoj provedbi aktivno sudjeluje Sintagmin tim, uspješno se provodi. Trenutno su u tijeku građevinski radovi, a okončanje istih očekuje se u listopadu ove godine.

Projekt je 2018. godine prijavljen na Natječaj za tip operacije 7.4.1. “Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu”. Vrijednost projekta iznosi preko 7 milijuna kuna, a isti je sufinanciran sredstvima Europske unije iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj.

Stručni tim Sintagme osim aktivnog sudjelovanja u svim fazama realizacije i provedbe projekta, uspješno je proveo i postupak javne nabave radova izgradnje, te nadzora radova rekonstrukcije i dogradnje društveno-vatrogasnog doma.

Cilj projekta je poboljšanje kvalitete života stanovništva općine Rešetari kroz unapređenje infrastrukture, a u svrhu kontinuiranog razvoja ruralnog područja Općine. Projekt rekonstrukcije (dogradnja i nadogradnja) postojeće građevine Vatrogasnog doma i spremišta s društvenim domom i kulturnim centrom namijenjen je javnoj uporabi i dostupan je različitim pojedincima i interesnim skupinama.

strizivojna vrticNakon uspješno provedenog postupka javne nabave radova i opremanja, SINTAGMA aktivno sudjeluje na aktivnostima provedbe projekta „Izgradnja i opremanje Dječjeg vrtića u mjestu Strizivojna“ vrijednog preko 8 milijuna kuna.

Bespovratna financijska sredstva za izgradnju projekta u cijelosti su odobrena iz sredstava Europske unije, odnosno Ministarstva poljoprivrede kroz mjeru ruralnog razvoja, temeljem provedenog natječaja za tip operacije 7.4.1. „Ulaganja u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu.“

Projektom izgradnje i opremanja Dječjeg vrtića u Strizivojni želi se pridonijeti ostvarenju preduvjeta za demografsku obnovu Općine Strizivojna, kao i podizanje životnog standarda kroz izgradnju građevine za ostvarivanje organizirane njege, odgoja, obrazovanja i zaštite djece do polaska u osnovnu školu.

Budući da je postupak javne nabave uspješno proveden u propisanim rokovima te provedba projekta i radovi izgradnje teku planski, otvorenje vrtića i početak njegova rada očekuje se već u rujnu ove godine.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više