•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

zazeli cacinciU četvrtak 16. rujna u Općini Čačinci održana je početna konferencija druge faze projekta Zaželi.

Projekt i dalje nosi naziv “Zaželi bolji život u općini Čačinci” uz dodatak II, vrijedan je 1.113.310,00 kuna, 85 posto sufinancira EU socijalni fond, dok preostalih 15 posto pokriva Državni proračun RH. Partneri su Centar za socijalnu skrb Orahovica, Hrvatski zavod za zapošljavanje Virovitica i DVD Čačinci. Projekt će trajati 15 mjeseci u sklopu kojeg će 12 žena brinuti o 72 krajnja korisnika.

– Ovo je izuzetno važan projekt iz nekoliko razloga, prvi je zapošljavanje 12 žena plus koordinatorica čime smo omogućili lakši život nekoliko naših obitelji. Drugi je razlog onaj o kojem smo dobili informacije korisnika, a to je koliko njima znači ta skrb, posjet i jedan običan razgovor i druženje s njima. Nama kao Općini je ovaj projekt iznimno bitan jer ovim pomažemo našim starim i nemoćnim osobama i pokazujemo kako nam je svaki stanovnik jednako važan. – rekao je načelnik Jurenac.

Konzultantska tvrtka SINTAGMA kao vanjski suradnik na spomenutom projektu sudjelovat će u izradi projektnih izvještaja tijekom trajanja projekta. Provoditi komunikaciju s ugovornim tijelima: Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, te sudjelovati u poslovima vidljivosti projekta.

lipovljani konferencija kom voziloU srijedu 15. rujna 2021. godine u Lipovljanima je upriličena Konferencija za medije u okviru projekta "Zeleni Lipovljani".

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost stupio je na snagu dana 25.2.2021. godine. Ukupna vrijednost projekta određena je na iznos 759.775,00 kuna, od čega je odobreno 516.587,50 kuna bespovratnih sredstava. Projekt je sufinanciran sredstvima Kohezijskog fonda, a provodi se u skladu s Operativnim programom Konkurentnost i kohezija za razdoblje 2013. - 2020.

Projektom tvrtke LIPKOM SERVISI d.o.o. „Zeleni Lipovljani“ nabavljeno je komunalno vozila za odvojeno prikupljanje otpadnog papira, kartona, metala, biootpada, plastike, tekstila, stakla i krupnog (glomaznog) komunalnog otpada na mjestu nastanka otpada kod korisnika usluge i putem reciklažnog dvorišta. Cilj projekta je povećanje udjela odvojeno prikupljenog komunalnog otpada u ukupnom komunalnom otpadu čime se doprinosi povećanju oporabe otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalište. U godinu dana po završetku projekta cilj je povećati udio odvojeno prikupljenog komunalnog otpada za 50 tona. Time je projekt usmjeren provedbi, ostvarenju i dostizanju ciljeva nacionalnih i europskih planova i programa u području održivog gospodarenja otpadom te prati relevantne nacionalne propise vezano za sektor gospodarenja otpadom.

Konzultantska tvrtka SINTAGMA kao vanjski suradnik na spomenutom projektu sudjelovala je u izradi projektnih izvještaja tijekom trajanja projekta. Provodila komunikaciju s ugovornim tijelima, sudjelovala u poslovima vidljivosti projekta koje uključuju vođenje projekta, osmišljavanje i grafičku pripremu informativnog sadržaja za letke, brošure, naljepnice i promotivne materijale, organiziranje objava o projektu u medijima, te druge obvezujuće elemente vidljivosti.

sintagma za vijestiTražimo ambiciozne, pozitivne, kreativne, komunikativne i odgovorne osobe s poznavanjem rada u MS Office paketu, s voljom za učenjem i radom na izradi projektnih prijedloga, sudjelovanjem u provedbi projekata te izradi strateških dokumenata.

Nudimo Vam izazovan i dinamičan posao u Sintagminom stručnom timu i ugodnoj radnoj atmosferi.

Ako se prepoznajete u navedenim uvjetima i želite raditi u najtraženijoj profesiji današnjice, pošaljite svoju molbu i životopis do 13.09.2021. na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. .

projekti socDio Sintagminog tima, uz svoje standardne aktivnosti, trenutno radi na upravljanju i provedbi 6 projekata koji se provode u skladu s Operativnim programom Učinkoviti ljudski potencijali.

Projekti su prijavljeni na natječaj "Aktivno uključivanje i poboljšanje zapošljivosti te razvoj inovativnih socijalnih usluga za ranjive skupine unutar 7 urbanih aglomeracija/područja Osijek, Pula, Rijeka, Slavonski brod, Split, Zadar i Zagreb", gdje su ocijenjeni pozitivno, te su za njih odobrena sredstva iz Europskog socijalnog fonda. Usmjereni su razvoju i unaprjeđenju socijalnih usluga i programa za aktivno socijalno uključivanje i povećanje zapošljivosti ranjivih skupina, te razvoju i unaprjeđenju interkulturalnih usluga/aktivnosti na prostoru urbanih aglomeracija/područja. Provode se u cilju povećanja socijalne uključenosti i zapošljivosti ranjivih skupina kako bi se potaknulo njihovo sudjelovanje u društvu.

Ukupna vrijednost projekata iznosi preko 8 milijuna kuna, a sintagmini djelatnici trenutno rade na poslovima upravljanja, promidžbe i vidljivosti, te javnoj nabavi.

Stranica 1 od 38

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više