•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

Fond solidarnosti final bannerMinistarstvo kulture i medija raspisalo je Javni poziv na dodjelu bespovratnih financijskih sredstava - Provedba mjera zaštite kulturne baštine oštećene u seriji potresa s epicentrom na području Sisačko-moslavačke županije počevši od 28. prosinca 2020. godine na području Grada Zagreba, Krapinsko-zagorske županije, Zagrebačke županije, Sisačko-moslavačke županije, Karlovačke županije, Varaždinske županije, Međimurske županije, Brodsko-posavske županije, Koprivničko-križevačke županije i Bjelovarsko-bilogorske županije.

U okviru ovog Poziva potpora će se dodijeliti operacijama za pripremu projektne dokumentacije za provedbu mjera zaštite kulturne baštine oštećene u potresu i provedba mjera zaštite kulturne baštine– izvođenje radova osiguranja i stabiliziranja.

Ukupna financijska alokacija u okviru ovog Poziva na dostavu projektnih prijedloga iznosi 369.800.000,00 HRK uz mogućnost provedbe postupaka dodjele financijskih sredstava i sklapanja ugovora o dodjeli bespovratnih financijskih sredstava do visine 400 % financijske alokacije. Poziv se provodi kao otvoreni postupak, a krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga je do isteka osiguranih sredstava.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u ured konzultantske kuće SINTAGMA, na broj telefona 035/361-947 ili putem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

sport natjecajMinistartsvo turizma i sporta objavilo je Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinkog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini kojemu je cilj poticanje razvoja sportske infrastrukture i zadovoljavanje javnih potreba u sportu kroz poticanje i planiranje rekonstrukcije postojeće te izgradnje nove sportske infrastrukture.

U sklopu Natječaja na raspolaganju je ukupno 20.600.000,00 kuna.

Najveći ukupni iznos sufinanciranja Ministarstva iznosi 1.000.000,00 kuna bez PDV-a, s time da zatraženi iznos sufinanciranja ne smije iznositi više od 80% od ukupnog neto iznosa potrebnog za izgradnju, građevinski zahvat i opremanje sportske građevine.
Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne i regionalne samouprave (JL(R)S) te oni mogu prijaviti projekt za nekretninu koja je u njihovom vlasništvu (građevina i zemljište).

Prihvatljive aktivnosti provode se u vremenu od 1. siječnja 2022. godine do 31. prosinca 2022. godine.

Rok za podnošenje Projektne prijave je 3. veljače 2022. godine.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u ured konzultantske kuće SINTAGMA, na broj telefona 035/361-947 ili putem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

pusca ucenjem do poslaU prostorijama Općine Pušća održana je uvodna konferencija za medije i predstavljanje projekte „Učenjem do posla“. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, vrijednost mu je 1,1 milijuna kuna, a provodit će se do sredine veljače 2023.

Projekt je koncipiran u tri elementa i obuhvaća provedbu četiri edukativne radionice, nabavu opreme, kombija i promidžbu. Od radionica provodit će se informatička pismenost, strani jezik, poduzetničke priče i praktična radionica. Polaznici će dobiti razvijene vještine, nova znanja i sposobnosti, motiviranost za integraciju na tržište rada te uključivanje u društvenoj zajednici s osjećajem osobnog dostojanstva.

-Ovim projektom želimo ojačati socijalnu uključivost i povećati zapošljivost mladih te starijih osoba kroz edukativne radionice. Time bi potaknuli njihovo sudjelovanje u društvu, a to je jedan od odgovora kako zaposliti dugotrajno nezaposlene ljude s područja općine Pušća. Dodatni benefit ovog projekta su i sredstva koja nam ostaju nakon dovršetka projekta. Ponajprije tu mislim na kombi vozilo koje je već kupljeno, a nabavljena je i informatička oprema koju nakon dovršetka projekta možemo koristiti za informatičke radionice naših starijih mještana, - rekao je načelnik Općine Pušća Filip Bernardić.

Konzultantska tvrtka SINTAGMA kao vanjski suradnik na spomenutom projektu sudjeluje u savjetovanju u administrativnom upravljanju projektom, organizira provedbe projektnih aktivnosti, kordinaciji i praćenju projekta, provedbi komunikacije s ugovornim tijelima, pripremi narativnih i financijskih izvještaja i dr.

Poticaji i bespovratna sredstva za obrtnike u 2021. godini na raspolaganju su svima koji žele unaprijediti ili osnažiti svoje poslovanje ili se planiraju prijaviti na neki od poziva 2022. godine.

poticaji i bespovratna sredstvaNa zajmove za prevladavanje krize uzrokovane pandemijom Covid-19 moguće se prijaviti za: još uvijek aktualan COVID-19 zajam za obrtna sredstva. Prijave su moguće do 31. prosinca 2021. Ukoliko imate pad poslovanja za 20% i više 2020. u odnosu na 2019. prihvatljiv ste prijavitelj, iskoristite priliku i aplicirajte za ova povoljna sredstva uz kte od svega 0,25%.

ESIF investicijski zajmovi za obrtnike i poduzetnike

Obrtnici i vlasnici poduzeća (jdoo, doo), te fizičke osobe koje planiraju krenuti u poduzetnički pothvat imaju mogućnost prijaviti se za korištenje HAMAG-BICRO ESIF investicijskih zajmova. ESIF zajmovi su vrijednosti od 1.000,00 do 25.000 EUR-a uz snižene kamatne stope od 0,1% do 0,5%.

Bespovratna sredstva za obrtnike i poduzetnike

Ovisno o djelatnosti kojom se Vaš obrt/poduzeće bavi, stoje Vam na raspolaganju i pozivi Ministarstava.
Najave za nove natječaje uključuju:
• sredstva za novoosnovana inovativna poduzeća i jačanje njihovih akceleracijskih sposbnosti
• bespovratna potpora za digitalizaciju poslovanja MSP-ova
• vaučere za digitalizaciju poslovanja MSP-ova
• komercijalizacija inovacija MSP-ova
• poticanje zelene i digitalne tranzicije poduzetnika u sektoru turizma

Za sve informacije i pomoć pri prijavi slobodno se obratite našim djelatnicima na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon 035 361 947.

Stranica 1 od 39

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više