•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr
Četvrtak, 30 Studeni 2017 10:20

ODRŽAN II. RADNI SASTANAK ZA IZRADU STRATEGIJE RAZVOJA OPĆINE KONČANICA

sast koncU svrhu izrade Strategije razvoja Općine Končanica za razdoblje do 2020. godine, u utorak 28.11.2017. godine u prostoru općinske vijećnice Općine Končanica održan je drugi po redu sastanak radne skupine za izradu Strategije. Cilj sastanka bio je uz pomoć SWOT metodologije raspraviti i utvrditi glavne prednosti i slabosti zajednice nakon pripremljene osnovne analize koja na sažet i objektivan način prikazuje trenutni razvojni položaj te identificira razvojne potrebe i prilike Općine Končanica.

SWOT analizu područja Općine Končanica prezentirala je gospođa Senka Vranić, direktorica konzultantske kuće „Sintagma“ koja je nositelj izrade ovog strateškog dokumenta, a sastanku su uz općinskog načelnika Zlatka Bakunića prisustvovali i zamjenici općinskog načelnika Drahoslav Herout i Franjo Berečki, te članovi radne skupine za izradu Strategije – predstavnici javnog, gospodarskog i civilnog sektora s područja Općine.

Na sastanku je radna skupina tematski raspravljala o vlastitim razvojnim snagama i slabostima, te vanjski uvjetovanim prilikama i prijetnjama u područjima gospodarstva, poljoprivrede, infrastrukture, okoliša te društvenih djelatnosti. Jasno definiranje razvojnih potreba i razvojnih mogućnosti Općine je ključno iz razloga što aktivnosti koje nisu predviđene ovim strateškim dokumentom neće imati mogućnost financiranja iz sredstava EU.

Analiza stanja temelj je za definiranje strateških ciljeva, prioriteta i mjera čijom provedbom će se nastojati doprinijeti rješavanju indentificiranih potreba Općine Končanica, a koji će biti tema sljedećeg radnog sastanka.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više