•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr
Četvrtak, 19 Listopad 2017 09:26

I. RADNI SASTANAK RADNE SKUPINE ZA IZRADU STRATEGIJE RAZVOJA OPĆINE KONČANICA

koncanica 2Dana 18. listopada 2017. godine u općinskoj vijećnici Općine Končanica održan je 1. sastanak Radne skupine za izradu Strategije razvoja Općine Končanica za razdoblje do 2020. Cilj sastanka bio je definirati početnu viziju i glavne potencijale razvoja Općine Končanica, te informirati članove Radne skupine o svrsi i metodologiji izrade Strategije kao i o njihovoj ulozi u cjelokupnom procesu.

Ovim sastankom službeno je započela izrada Strategije - dokumenta koji na jednom mjestu analizira stanje razvoja i predlaže razvojne pravce za sve ključne sektore razvoja Općine sukladno metodologiji i praksi koja se koristi kod izrade strateških dokumenata u Europskoj uniji.
Premda sadašnji zakonski okvir određuje da svaka jedinica lokalne samouprave treba imati razvojnu strategiju, neophodno je da takvu Strategiju ima i Općina Končanica. Osim što je razvojna strategija preduvjet za financiranje razvojnih projekata iz fondova EU u programskom razdoblju 2014.-2020., ona je ponajprije ključno sredstvo u upravljanju lokalnim razvojem.

Sastanak je vodila gospođa Senka Vranić, direktorica „SINTAGME“, konzultantske tvtke s više od 13 godina iskustva u projektnom i strateškom planiranju, kojoj je povjerena cjelokupna izrada ovog strateškog dokumenta. Sastanku je nazočilo 18 članova radne skupine – predstavnika lokalne vlasti, te gospodarskog i društvenog sektora s područja Općine. Članovi radne skupine aktivno će sudjelovati u svim fazama izrade Strategije, od analize početnog stanja, definiranja razvojnih problema i potencijala Općine, do utvrđivanja razvojnih ciljeva, prioriteta i mjera nužnih za provedbu Strategije.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više