•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr
Ponedjeljak, 18 Ožujak 2024 14:01

JAVNI POZIV za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina za 2025. godinu

natj sportske gradevinePredmet Javnog poziva je dostava projektnih prijedloga za financiranje ili sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina od interesa za razvoj sporta za pojedini sport ili skupine sportova.

Projektni prijedlog može biti nominiran u jedno od osam programskih područja sportskih građevina, a Ministarstvo će sufinancirati najbolje ocijenjene projektne prijedloge po programskim područjima:

- nogometno igralište prirodna trava/veliko,
- nogometno igralište umjetna trava/veliko,
- sportska dvorana,
- vanjsko sportsko igralište,
- atletska staza,
- teniski teren,
- ostalo,
- posebno programsko područje – outdorfitness/street workout i vanjsko nogometno igralište umjetna trava/malo

 

Financijska sredstva za provedbu Javnog poziva planirana su u ukupnom iznosu od 11.800.830,00 EUR

Jednom prijavitelju može se odobriti najveći ukupni iznos sufinanciranja Ministarstva kako slijedi:

- do 400.000,00 EUR za sportsku dvoranu,
- do 300.000,00 EUR za nogometno igralište prirodna trava/veliko, nogometno igralište umjetna trava/veliko i atletsku stazu,
- do 250.000,00 EUR za vanjsko sportsko igralište, teniski teren i ostalo

s time da zatraženi iznos sufinanciranja mora biti unutar navedenih iznosa te može iznositi najviše 80% od ukupnog iznosa potrebnog za projektni prijedlog (izuzev posebnog programskog područja). Ostatak sredstava potrebnih za projektni prijedlog, prijavitelj je dužan osigurati iz vlastitih (ostalih) izvora.

Prihvatljivi prijavitelji projektnog prijedloga su općine/gradovi/županije te oni mogu prijaviti projekt za nekretninu koja je u njihovom vlasništvu (građevina i zemljište). Ako prijavitelj nije vlasnik također će se smatrati prihvatljivim prijaviteljem ako sukladno posebnim propisima kao dokaz dostavi ugovor o osnivanju prava građenja ili ugovor o koncesiji (izuzetak su jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave koje prijavljuju odgojnoobrazovnu ustanovu kojoj su osnivači).

Prijavitelj čiji je projekt u prethodnoj godini/prethodnim godinama sufinanciran, ne može unutar istog programskog područja/istih programskih područja za koji/koja je bio sufinanciran, prijaviti projektni prijedlog (izuzev posebnog programskog područja). Iznimno u isto programsko područje se mogu prijaviti projektni prijedlozi koji se realiziraju u više faza.

Prijavitelj čiji je projekt u trenutku objave ovog Javnog poziva još uvijek u fazi realizacije projekta sufinanciranog kroz aktivnost u državnom proračunu ili po javnom pozivu/natječaju za sufinanciranje sportskih građevina u 2020., 2021., 2022., 2023. i/ili 2024. godini Ministarstva, odnosno nije dostavio potpisanu Izjavu o povratu bjanko zadužnice, ne može na ovaj Javni poziv prijaviti projektni prijedlog.

Online prijava otvorena je od 25. ožujka 2024. zaključno s 25. lipnja 2024. godine

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u ured konzultantske kuće SINTAGMA, na broj telefona 035/361-947 ili putem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više