•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr
Srijeda, 03 Kolovoz 2022 12:47

Izrada Strateških programa razvoja za jedinice lokalne i regionalne samouprave

strategije sintagma vijestStrateški dokumenti regionalnih i lokalnih jedinica definiraju njihove dugoročne aktivnosti i ciljeve, prioritete te mjere razvoja. Izradom strateških dokumenata stvara se sveobuhvatan razvojni plan u skladu sa nacionalnim i EU standardima, a koji služi kao osnova budućeg gospodarskog, društvenog i kulturnog razvoja regionalnih i lokalnih jedinica.

Osim što su razvojne strategije ključno sredstvo u upravljanju regionalnim i lokalnim razvojem, iste su preduvjet za korištenje sredstava EU fondova za financiranje razvojnih projekata.

Sintagma dugi niz godina sudjeluje u pripremi i izradi strateških i razvojnih programa i planova za više od 80 klijenata na regionalnoj i lokalnoj razini.

Terenskim prikupljanjem potrebnih podataka neophodnih za održivo planiranje i izradu strateških dokumenata, njihovom stručnom obradom te analizom resursa, okruženja i kapaciteta, Sintagma dolazi do kvalitetnih temelja za definiranje razvojnih i strateških ciljeva svojih klijenata koji služe za razvoj njihovih budućih aktivnosti. Sintagmini djelatnici, do sada u 2022. godini, izradili su devet strateških programa razvoja, te trenutno rade na još šest.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više