•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr
Četvrtak, 17 Veljača 2022 13:14

Završna konferencija projekta "Zaželi u Općini Luka"

zazeli opcina lukaU četvrtak, 10. veljače 2022. godine u prostorijama Općine Luka održana je Završna konferencija za medije i predstavljanje projekta “Zaželi u Općini Luka”.

Općina Luka ovim je projektom osigurala nova radna mjesta nezaposlenim osobama s područja općine, te svojim stanovnicima starije životne dobi osigurala pružanje besplatne pomoći u svakodnevnim obavezama, kao i dobavu kućnih potrepština.

Projekt se financira kroz Program “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza II” u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 926.900,00 kuna. Korisnik je Općina Luka, a razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci.

-Nadamo se skorom početku druge faze ovog projekta jer naši mještani su odlično prihvatili naše gerentodomaćice. Time što su završile dodatno obrazovanje mnoge od njih sada su u situaciji da budu konkurentne pri budućem zapošljavanju, a jedna naša žena dobila je posao u domu za starije osobe odmah po završetku ovog našeg projekta. To znači da su rezultati vidljivi i u praksi- zaključila je koordinatorica projekta Valentina Postružin.

Konzultantska tvrtka SINTAGMA kao vanjski suradnik na spomenutom projektu sudjelovala je u izradi projektnih izvještaja tijekom trajanja projekta. Provodila komunikaciju s ugovornim tijelima: Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, te sudjelovala u poslovima vidljivosti projekta.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više