•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

zazeli jakovlje 5 2023U Općini Jakovlje održana je Završna konferencija za medije i predstavljanje projekta “Zaželi u Općini Jakovlje II”. Općina Jakovlje ovim je projektom osigurala nova radna mjesta nezaposlenim osobama s područja općine, te svojim stanovnicima starije životne dobi osigurala pružanje besplatne pomoći u svakodnevnim obavezama, kao i dobavu kućnih potrepština. Projekt se financira kroz Program “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III” u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda.

Ukupna vrijednost projekta je 65.618,16 eura. Korisnik je Općina Jakovlje, a razdoblje provedbe projekta je od 25. listopada 2022. – 25. lipnja 2023. godine.

Projekt “Zaželi u Općini Jakovlje” uključivao je ciljnu skupinu 10 nezaposlenih žena, starosti od 50 godina naviše, s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem i krajnje korisnike starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju.

Kroz projekt je zaposleno 10 žena koje su u 6 mjeseci brinule za 60 starijih i nemoćnih osoba na području Općine Jakovlje. Projekt se provodio u cilju uključivanja žena u nepovoljnom položaju na tržište rada kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici, kako bi se osnažio i unaprijedio njihov radni potencijal i smanjio rizik od siromaštva, te ujedno potaknula socijalna uključenost i povećala razina kvalitete života krajnjih korisnika.

Tvrtka SINTAGMA CONSULTING kao vanjski suradnik na spomenutom projektu sudjelovala je u izradi projektnih izvještaja tijekom trajanja projekta. Provodila komunikaciju s ugovornim tijelima: Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, te sudjelovala u poslovima vidljivosti projekta. Foto: Dražen Mufić / www.01portal.hr

strizivojnaOvaj mjesec je u prostorijama Općine Strizivojna održan još jedan u nizu koordinacijskih sastanaka vezanim uz projekt „Rekonstrukcija i opremanje građevine nogometnog kluba Šokadija“.

Vrijednost projekta je 3.282.327,88 kn. U okviru navedenog projekta izvršit će se rekonstrukcija zgrade: proširenje u prizemlju, zatvaranje terase, vanjska ovojnica, izolacija krova, solarna elektrana, zamjena sustava grijanja, uređenje svlačionica i društvenih prostorija. Nova oprema, namještaj za sve prostorije, uređenje prostorije na katu za teretanu sa svom pripadajućom opremom te nabava natkrivenih mobilnih tribina.

Sastanku su osim predstavnika Općine, prisustvovali i predstavnik izvođača radova iz tvrtke Iver d.o.o., nadzorni inženjer iz tvrtke Đakovoprojekt d.o.o., te predstavnica Sintagme Gordana Milter.

Završeni su radovi rekonstrukcije i opremanja građevine, te slijedi ishođenje uporabne dozvole.

Konzultantska tvrtka SINTAGMA kao vanjski suradnik na spomenutom projektu sudjeluje u savjetovanju i administrativnom upravljanju projektom, organizira provedbe projektnih aktivnosti, koordinacije i praćenju projekta, provedbi komunikacije s ugovornim tijelima, pripremi narativnih i financijskih izvještaja i dr.

hmag sintagma1EU krediti iz NPOO su namijenjeni mikro, malim i srednjim poduzećima te predstavljaju jedinstvenu priliku za dobivanje financijske pomoći u iznosima iznad 100 tisuća EUR do 1 milijun eura uz subvencioniranu godišnju kamatu od 0,8%:

● poduzetnicima početnicima (posluju kraće od 3 godine)
● mladim poduzetnicima (navršenih 40 godina života)
● ženama poduzetnicama
● koji ulažu na posebna područja Republike Hrvatske
● koji ulažu u komercijalizaciju projekata temeljenih na istraživanjima, razvoju i inovacijama (RDI2)

Ovi krediti omogućuju poduzećima da ostvare svoje ciljeve, poput širenja poslovanja, modernizacije opreme, ulaganja u istraživanje i razvoj te mnogih drugih projekata.
Prihvatljiva su ulaganja:

● Ulaganja u osnovna sredstva - ulaganja u materijalnu i nematerijalnu imovinu s ciljem pokretanja poslovanja, modernizacije poslovanja, uvođenja novih tehnologija, povećanja kapaciteta (uključujući i turističkih kapaciteta), razvoja i uvođenja novih proizvoda ili usluga, digitalizacije poslovanja, ulaganja u ekološki prihvatljive proizvodne procese i učinkovitost resursa, istraživanje i razvoj i sl.

● Ulaganja u obrtna sredstva - najviše do 30% kredita (obrtna sredstva nužna za provedbu investicijskog ulaganja i rast poslovanja).

Rok otplate: ovisno o namjeni i strukturi ulaganja, do 15 godina, uključujući poček do 3 godine.

Sintagmin stručni tim stoji vam na raspolaganju kako bi vam pomogao u procesu prijave i dobivanja kredita.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u ured konzultantske kuće SINTAGMA, na broj telefona 035/361-947 ili putem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

zazeli 2 opcina bistraKrajem travnja u prostorijama Općine Bistra održana je Završna konferencija za medije projekta “Zaželi u Općini Bistra II”. Općina Bistra ovim je projektom osigurala nova radna mjesta nezaposlenim osobama s područja općine, te svojim stanovnicima starije životne dobi osigurala pružanje besplatne pomoći u svakodnevnim obavezama, kao i dobavu kućnih potrepština.

Projekt se financirao kroz Program “Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III” u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 444.950,00 kuna. Korisnik je Općina Bistra, a razdoblje provedbe projekta je osam mjeseci, od 14. rujna 2022. do 14. svibnja 2023. Projekt “Zaželi u Općini Bistra II” uključivao je ciljnu skupinu 9 nezaposlenih žena, s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem i krajnje korisnike starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju.

Kroz projekt bilo je zaposleno 9 žena koje su kroz 6 mjeseci brinule za 54 starije i nemoćne osobe s područja Općine Bistra. Projekt se provodio u cilju uključivanja žena u nepovoljnom položaju na tržište rada kroz zapošljavanje u lokalnoj zajednici, kako bi se osnažio i unaprijedio njihov radni potencijal i smanjio rizik od siromaštva, te ujedno potaknula socijalna uključenost i povećala razina kvalitete života krajnjih korisnika.

Tvrtka SINTAGMA CONSULTING kao vanjski suradnik na spomenutom projektu sudjelovala je u izradi projektnih izvještaja tijekom trajanja projekta. Provodila komunikaciju s ugovornim tijelima: Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, te sudjelovala u poslovima vidljivosti projekta.
Foto: Dražen Mufić / www.01portal.hr

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više