•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

zazeli marija goricaU srijedu, 12. svibnja 2021. godine u prostorijama Općine Marija Gorica održana je Uvodna konferencija za medije i predstavljanje projekta "Zaželi u Općini Marija Gorica".

Općina Marija Gorica ovim je projektom osigurala nova radna mjesta nezaposlenim osobama s područja općine, te svojim stanovnicima starije životne dobi osigurala pružanje besplatne pomoći u svakodnevnim obavezama, kao i dobavu kućnih potrepština.

Projekt se financira kroz Program "Zaželi – program zapošljavanja žena - faza II" u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. iz sredstava Europskog socijalnog fonda. Ukupna vrijednost projekta je 928.659,79 kuna. Korisnik je Općina Marija Gorica, a razdoblje provedbe projekta je 18 mjeseci.

Konzultantska tvrtka SINTAGMA kao vanjski suradnik na spomenutom projektu sudjelovat će u izradi projektnih izvještaja tijekom trajanja projekta. Provoditi komunikaciju s ugovornim tijelima: Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, te sudjelovati u poslovima vidljivosti projekta koje uključuju vođenje projekta, osmišljavanje i grafičku pripremu informativnog sadržaja za letke, brošure, naljepnice i promotivne materijale, organiziranje objava o projektu u medijima (emitiranje radio emisije, emitiranje TV emisije, objava vijesti na Internet portalima) te druge obvezujuće elemente vidljivosti.

1.sastanak zdenciDana 29. travnja 2021. u prostorijama Općine Zdenci održan je 1. sastanak Radne skupine za izradu Strateškog programa razvoja Općine Zdenci za razdoblje 2021.-2027. Cilj sastanka bio je definirati početnu viziju i glavne potencijale razvoja Općine Zdenci te informirati članove Radne skupine o svrsi i metodologiji izrade Strategije kao i o njihovoj ulozi u cjelokupnom procesu.

Strategija je dokument koji na jednom mjestu analizira stanje razvoja i predlaže razvojne pravce za sve ključne sektore razvoja Općine, sukladno metodologiji i praksi koja se koristi kod izrade strateških dokumenata u Europskoj uniji. Osim što sadašnji zakonski okvir određuje da svaka jedinica lokalne samouprave treba imati razvojnu strategiju i što ona predstavlja preduvjet za financiranje razvojnih projekata iz fondova EU u programskom razdoblju 2021.-2027., Strategija je ponajprije ključno sredstvo u upravljanju lokalnim razvojem.

Sastanak je vodila gospođa Senka Vranić, direktorica „SINTAGME“, sa Sintagminim stručnim timom za izradu Strategija. Sintagmi, kao konzultantskoj tvrtci s više od 15 godina iskustva u projektnom i strateškom planiranju povjerena je cjelokupna izrada ovog strateškog dokumenta.

Sastanku je nazočilo 7 članova radne skupine – predstavnika lokalne vlasti, te gospodarskog i društvenog sektora s područja Općine. Članovi radne skupine aktivno će sudjelovati u svim fazama izrade Strategije, od analize početnog stanja, definiranja razvojnih problema i potencijala Općine Zdenci, do utvrđivanja razvojnih ciljeva, prioriteta i mjera nužnih za provedbu Strategije.

edukatorijumU općini Pušća otvoren je Poslovni edukatorium. Nekada derutni podrum u zgradi Općine, nakon cjelovitog uređenja vrijednog 1,3 milijuna kuna, postao je multifunkcionalni centar za održavanje sastanaka, seminara, kulturnih, zabavnih i edukativnih sadržaja za sve generacije Pušćana.

Sintagmin stručni tim projektnih asistenata sudjelovao je u kreiranju projektne ideje za uređenje spomenutog edukatoriuma i prijavi projekta na natječaj, a stručni tim za javnu nabavu izvršio je stručnu pripremu i provedbu postupka javne nabave koji je obuhvaćao nabavu namještaja po mjeri, gotovog/komadnog namještaja, opreme za šank te potrebnih građevinskih radova.

cesta bizovacNakon stručne pripreme i provedbe postupka javne nabave od strane Sintagminog tima, 14. travnja potpisan je ugovor o javnoj nabavi radova za projekt "Izgradnja pristupne ceste do groblja u Habjanovcima".

Ugovor su potpisali načelnik Općine Bizovac Srećko Vuković i predsjednik uprave tvrtke Osijek-koteks Zoran Škorić, koja je u postupku pregleda i ocjene ponuda, između 6 pristiglih ponuda, odabrana kao ekonomski najpovoljnija.

Vrijednost ugovorenih radova izgradnje iznosi 3.299.677,50 kn.

Osim spomenutog postupka javne nabave, Sintagmin tim trenutno radi na pripremi i provedbi više od 25 postupaka nabave.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više