•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

sport natjecajMinistartsvo turizma i sporta objavilo je Natječaj za sufinanciranje izgradnje, građevinkog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2022. godini kojemu je cilj poticanje razvoja sportske infrastrukture i zadovoljavanje javnih potreba u sportu kroz poticanje i planiranje rekonstrukcije postojeće te izgradnje nove sportske infrastrukture.

U sklopu Natječaja na raspolaganju je ukupno 20.600.000,00 kuna.

Najveći ukupni iznos sufinanciranja Ministarstva iznosi 1.000.000,00 kuna bez PDV-a, s time da zatraženi iznos sufinanciranja ne smije iznositi više od 80% od ukupnog neto iznosa potrebnog za izgradnju, građevinski zahvat i opremanje sportske građevine.
Prihvatljivi prijavitelji su jedinice lokalne i regionalne samouprave (JL(R)S) te oni mogu prijaviti projekt za nekretninu koja je u njihovom vlasništvu (građevina i zemljište).

Prihvatljive aktivnosti provode se u vremenu od 1. siječnja 2022. godine do 31. prosinca 2022. godine.

Rok za podnošenje Projektne prijave je 3. veljače 2022. godine.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u ured konzultantske kuće SINTAGMA, na broj telefona 035/361-947 ili putem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

pusca ucenjem do poslaU prostorijama Općine Pušća održana je uvodna konferencija za medije i predstavljanje projekte „Učenjem do posla“. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, vrijednost mu je 1,1 milijuna kuna, a provodit će se do sredine veljače 2023.

Projekt je koncipiran u tri elementa i obuhvaća provedbu četiri edukativne radionice, nabavu opreme, kombija i promidžbu. Od radionica provodit će se informatička pismenost, strani jezik, poduzetničke priče i praktična radionica. Polaznici će dobiti razvijene vještine, nova znanja i sposobnosti, motiviranost za integraciju na tržište rada te uključivanje u društvenoj zajednici s osjećajem osobnog dostojanstva.

-Ovim projektom želimo ojačati socijalnu uključivost i povećati zapošljivost mladih te starijih osoba kroz edukativne radionice. Time bi potaknuli njihovo sudjelovanje u društvu, a to je jedan od odgovora kako zaposliti dugotrajno nezaposlene ljude s područja općine Pušća. Dodatni benefit ovog projekta su i sredstva koja nam ostaju nakon dovršetka projekta. Ponajprije tu mislim na kombi vozilo koje je već kupljeno, a nabavljena je i informatička oprema koju nakon dovršetka projekta možemo koristiti za informatičke radionice naših starijih mještana, - rekao je načelnik Općine Pušća Filip Bernardić.

Konzultantska tvrtka SINTAGMA kao vanjski suradnik na spomenutom projektu sudjeluje u savjetovanju u administrativnom upravljanju projektom, organizira provedbe projektnih aktivnosti, kordinaciji i praćenju projekta, provedbi komunikacije s ugovornim tijelima, pripremi narativnih i financijskih izvještaja i dr.

Poticaji i bespovratna sredstva za obrtnike u 2021. godini na raspolaganju su svima koji žele unaprijediti ili osnažiti svoje poslovanje ili se planiraju prijaviti na neki od poziva 2022. godine.

poticaji i bespovratna sredstvaNa zajmove za prevladavanje krize uzrokovane pandemijom Covid-19 moguće se prijaviti za: još uvijek aktualan COVID-19 zajam za obrtna sredstva. Prijave su moguće do 31. prosinca 2021. Ukoliko imate pad poslovanja za 20% i više 2020. u odnosu na 2019. prihvatljiv ste prijavitelj, iskoristite priliku i aplicirajte za ova povoljna sredstva uz kte od svega 0,25%.

ESIF investicijski zajmovi za obrtnike i poduzetnike

Obrtnici i vlasnici poduzeća (jdoo, doo), te fizičke osobe koje planiraju krenuti u poduzetnički pothvat imaju mogućnost prijaviti se za korištenje HAMAG-BICRO ESIF investicijskih zajmova. ESIF zajmovi su vrijednosti od 1.000,00 do 25.000 EUR-a uz snižene kamatne stope od 0,1% do 0,5%.

Bespovratna sredstva za obrtnike i poduzetnike

Ovisno o djelatnosti kojom se Vaš obrt/poduzeće bavi, stoje Vam na raspolaganju i pozivi Ministarstava.
Najave za nove natječaje uključuju:
• sredstva za novoosnovana inovativna poduzeća i jačanje njihovih akceleracijskih sposbnosti
• bespovratna potpora za digitalizaciju poslovanja MSP-ova
• vaučere za digitalizaciju poslovanja MSP-ova
• komercijalizacija inovacija MSP-ova
• poticanje zelene i digitalne tranzicije poduzetnika u sektoru turizma

Za sve informacije i pomoć pri prijavi slobodno se obratite našim djelatnicima na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili na telefon 035 361 947.

zazeli cacinciU četvrtak 16. rujna u Općini Čačinci održana je početna konferencija druge faze projekta Zaželi.

Projekt i dalje nosi naziv “Zaželi bolji život u općini Čačinci” uz dodatak II, vrijedan je 1.113.310,00 kuna, 85 posto sufinancira EU socijalni fond, dok preostalih 15 posto pokriva Državni proračun RH. Partneri su Centar za socijalnu skrb Orahovica, Hrvatski zavod za zapošljavanje Virovitica i DVD Čačinci. Projekt će trajati 15 mjeseci u sklopu kojeg će 12 žena brinuti o 72 krajnja korisnika.

– Ovo je izuzetno važan projekt iz nekoliko razloga, prvi je zapošljavanje 12 žena plus koordinatorica čime smo omogućili lakši život nekoliko naših obitelji. Drugi je razlog onaj o kojem smo dobili informacije korisnika, a to je koliko njima znači ta skrb, posjet i jedan običan razgovor i druženje s njima. Nama kao Općini je ovaj projekt iznimno bitan jer ovim pomažemo našim starim i nemoćnim osobama i pokazujemo kako nam je svaki stanovnik jednako važan. – rekao je načelnik Jurenac.

Konzultantska tvrtka SINTAGMA kao vanjski suradnik na spomenutom projektu sudjelovat će u izradi projektnih izvještaja tijekom trajanja projekta. Provoditi komunikaciju s ugovornim tijelima: Ministarstvom rada i mirovinskog sustava i Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, te sudjelovati u poslovima vidljivosti projekta.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više