•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

radionica mgKrajem prosinca u osnovnoj školi Ante Kovačića u Mariji Gorici održana je radionica u okviru provedbe projekta Poticanje mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada. Na radionicama su sudjelovali učenici 6. i 7. razreda koji su tom prilikom upoznati kako postupati s otpadom, odnosno kako spriječiti nastanak otpada, smanjiti količinu nastalog otpada, smanjiti ukupno djelovanje otpada na okoliš, te kako postići što učinkovitije skupljanje, prijevoz, oporabu, obradu i konačno zbrinjavanje otpada.

Svrha projekta je edukacija stanovništva s područja Općine Marija Gorica i izgradnja svijesti stanovništva Općine o važnosti odgovornog postupanja s otpadom, a sve u cilju smanjenja količine biorazgradivog otpada koji se odlaže na odlagalištima otpada te povećanje stope odvojenog sakupljanja komunalnog otpada. Spomenutim projektom predviđeno je provesti tri izobrazno informativne radionice za stanovništvo Općine Marija Gorica koje bi uključivale stanovništvo raznih dobnih skupina (žene, starije osobe, odrasle, mlade i djecu).

Radionicu je vodila predstavnica tvrtke Sintagma consulting Kristina Janeček. Konzultantska tvrtka Sintagma consulting kao vanjski suradnik na spomenutom projektu sudjeluje u savjetovanju i administrativnom upravljanju projektom, organizira provedbe projektnih aktivnosti, koordinaciji i praćenju projekta, provedbi komunikacije s ugovornim tijelima, pripremi narativnih i financijskih izvještaja i dr.

poljoprivreda savjet 1Za raspisani natječaj za tip operacije 6.2.1. Potpora ulaganju u pokretanje nepoljoprivrednih djelatnosti, djelatnici Sintagme pripremili su svu potrebnu dokumentaciju i uspješno prijavili svog klijenta na natječaj.

U utorak 20. prosinca, na sjednici Vlade za Slavoniju, Baranju i Srijem, Uz predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, ministrica poljoprivrede Marija Vučković uručila je Sintagminom klijentu ugovor vrijedan pedeset tisuća eura bespovratno.

Svrha ovoga Natječaja je pokretanje nepoljoprivredne djelatnosti na poljoprivrednim gospodarstvima, uz očuvanje postojećih ili stvaranje novih radnih mjesta, s ciljem smanjenja depopulacije i poticanja održivog razvoja ruralnih područja.

sintagma za vijesti zazeliKonzultantska kuća SINTAGMA pružila je stručnu pomoć svojim klijentima za izradu projektnih prijedloga koji su uspješno prijavljeni na natječaj iz programa „Zaželi – program zapošljavanja žena – faza III“, te su odobrena sredstva ukupne vrijednosti 3.887.680,00 kuna.

Cilj projekata je osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena i žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja zapošljavanjem u lokalnoj zajednici, koje će ublažiti posljedice njihove nezaposlenosti i rizika od siromaštva te ujedno potaknuti socijalnu uključenost i povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika. Obvezni partneri na projektu su područni ured ili područna služba Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Centar za socijalnu skrb.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više