•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr

koncanica 2Dana 18. listopada 2017. godine u općinskoj vijećnici Općine Končanica održan je 1. sastanak Radne skupine za izradu Strategije razvoja Općine Končanica za razdoblje do 2020. Cilj sastanka bio je definirati početnu viziju i glavne potencijale razvoja Općine Končanica, te informirati članove Radne skupine o svrsi i metodologiji izrade Strategije kao i o njihovoj ulozi u cjelokupnom procesu.

Ovim sastankom službeno je započela izrada Strategije - dokumenta koji na jednom mjestu analizira stanje razvoja i predlaže razvojne pravce za sve ključne sektore razvoja Općine sukladno metodologiji i praksi koja se koristi kod izrade strateških dokumenata u Europskoj uniji.
Premda sadašnji zakonski okvir određuje da svaka jedinica lokalne samouprave treba imati razvojnu strategiju, neophodno je da takvu Strategiju ima i Općina Končanica. Osim što je razvojna strategija preduvjet za financiranje razvojnih projekata iz fondova EU u programskom razdoblju 2014.-2020., ona je ponajprije ključno sredstvo u upravljanju lokalnim razvojem.

Sastanak je vodila gospođa Senka Vranić, direktorica „SINTAGME“, konzultantske tvtke s više od 13 godina iskustva u projektnom i strateškom planiranju, kojoj je povjerena cjelokupna izrada ovog strateškog dokumenta. Sastanku je nazočilo 18 članova radne skupine – predstavnika lokalne vlasti, te gospodarskog i društvenog sektora s područja Općine. Članovi radne skupine aktivno će sudjelovati u svim fazama izrade Strategije, od analize početnog stanja, definiranja razvojnih problema i potencijala Općine, do utvrđivanja razvojnih ciljeva, prioriteta i mjera nužnih za provedbu Strategije.

min reg razvojaMinistarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije objavilo je Javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu bespovratnih sredstava za pružanje financijske pomoći jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave u pripremi i izradi projektne i tehničke dokumentacije za lokalne razvojne projekte, utemeljene na strateškim razvojnim dokumentima, a u cilju stvaranja zalihe kvalitetnih projekata i jačanja apsorpcijskih kapaciteta regionalne i lokalne razine za korištenje sredstava Europske unije.
Bespovratna sredstva mogu se ostvariti u sufinanciranju od 95% ukupno prihvatljivih troškova za projekte s područja I. skupine jedinica lokalne samouprave, 90% ukupno prihvatljivih troškova za projekte s područja II. skupine i 85% ukupno prihvatljivih troškova za projekte s područja III. skupine jedinica lokalne samouprave.

Prihvatljivi su projektni prijedlozi lokalnih razvojnih projekata koji obuhvaćaju ulaganja u:
• komunalnu infrastrukturu: nerazvrstane ceste, županijske ceste, nogostupi, klizišta, biciklističke staze, lokalne vodovodne i kanalizacijske mreže, toplovodi, male elektrane, infrastrukturni objekti u svrhu jačanja turističke ponude (šetnice, poučne staze, vidikovci, žičare),
• socijalnu infrastrukturu: objekti osnovnoškolskog, srednjoškolskog i visokoškolskog obrazovanja, objekti predškolskog odgoja, učenički domovi, hospiciji, objekti zdravstvene namjene, domovi umirovljenika, kulturni centri, domovi kulture, vatrogasni domovi i ostali objekti javne namjene koji su na raspolaganju široj lokalnoj zajednici.

Osnovni preduvjeti prihvatljivosti projektnog prijedloga su usklađenost s propisanom važećom prostorno - planskom dokumentacijom područja na kojem se traži sufinanciranje i u cijelosti riješeni imovinsko-pravni odnosi.
Najviši iznos sredstava koji se može dodijeliti po podnositelju iznosi: 1.000.000,00 kuna s PDV-om ukoliko je podnositelj jedinica lokalne samouprave. Neovisno o korisniku i području provedbe projekta vrijednost zahtjeva za dodjelu sredstava po pojedinačnom projektu ne smije biti manja od 100.000,00 kuna.
Rok za podnošenje zahtjeva je 31. listopada 2017.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u ured konzultantske kuće SINTAGMA, na broj telefona 035/361-947 ili putem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

sintagma za vijestiAko ste mladi i ambiciozni, te ste tijekom školovanja stekli najmanje srednju stručnu spremu, poznajete rad u programu MS Office, služite se engleskim jezikom - možda ste baš Vi osoba koju tražimo.

Tražimo osobu koja je pozitivna, odgovorna, komunikativna, spremna za nove izazove. Ako možda niste imali mogućnosti nastaviti školovanje kod nas možete učiti i raditi. Ako ste osoba koja želi svojim predanim i odgovornim radom pridonositi uspjehu našeg tima, javite nam se.

Konzultantska kuća „SINTAGMA“ nudi Vam izazovan i zahtjevan posao, mogućnost napredovanja i učenja u kompaniji uspješne budućnosti.

Ako se prepoznajete u traženim zahtjevima, kreativni ste, marljivi, inovativni i spremni za rad u visokomotiviranom, dinamičnom i modernom poslovnom okruženju pošaljite svoje motivacijsko pismo i životopis do 30.9.2017. na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 

agencija za placanja logoAgencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom objavila je Natječaj za provedbu podmjere 4.3. „Potpora za ulaganja u infrastrukturu vezano uz razvoj, modernizaciju i prilagodbu poljoprivrede i šumarstva“, tipa operacije 4.3.3. „Ulaganje u šumsku infrastrukturu« iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020.“

Prihvatljivi troškovi su projektiranje, izgradnja i rekonstrukcija primarne i sekundarne šumske prometne infrastrukture (traktorski putovi i traktorske vlake), rekonstrukcija šumskih cesta, mostova i druge šumske prometne infrastrukture te kupovina šumskog i drugog zemljišta u maksimalnom iznosu od 10% od ukupnih prihvatljivih troškova.

Prihvatljivi korisnici su šumoposjednici, udruženja šumoposjednika ili šumovlasnika i trgovačka društva i druge pravne osobe koje sukladno Zakonu o šumama gospodare šumama i šumskim zemljištima u vlasništvu Republike Hrvatske te jedinice lokalne samouprave, a iznos potpore je od 10.000 do 1.000.000 eura u kunskoj protuvrijednosti.

Ukupan iznos raspoloživih sredstava javne potpore na ovom natječaju iznosi 37.500.000 kuna, a intenzitet javne potpore po projektu iznosi 100 % od ukupnih prihvatljivih troškova.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u ured konzultantske kuće SINTAGMA, na broj telefona 035/361-947 ili putem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više