•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr
Četvrtak, 01 Veljača 2018 09:37

Raspisan poziv za jedinice lokalne samouprave – Provedba izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom

jp info radionice gospodarenje otpadomMinistarstvo zaštite okoliša i energetike objavilo je Otvoreni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava jedinicama lokalne samouprave (JLS) za provedbu izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom, odnosno kampanje kojima će građane educirati o odgovornom postupanju s otpadom. Sukladno Zakonu o održivom gospodarenju otpadom (NN 94/13, 73/17) jedinice lokalne samouprave dužne su na svojim područjima osigurati provedbu ovih aktivnosti, a kroz ovaj Poziv za to su im osigurana značajna EU sredstva u iznosu od 47.200.000,00 HRK. Tako će gradovi i općine svojim stanovnicima moći približiti održivo gospodarenje otpadom putem različitih informativnih aktivnosti: brošure, letci i plakati za sprječavanje nastanka otpada te odgovorno postupanje s istim, specijalizirane radijske i TV emisije, javne edukacije i tribine, kao i radionice i igrokazi za djecu, itd.

Udio EU sufinanciranja je maksimalno 85% od ukupnog iznosa prihvatljivih troškova projekta. Prihvatljivi prijavitelji u sklopu ovog Poziva su jedinice lokalne samouprave koje prijavljuju projekt provođenja izobrazno-informativnih aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom na području koje obuhvaća više od 10.000 stanovnika. Za jedinice lokalne samouprave s manje od 10.000 stanovnika nužno je njihovo udruživanje, odnosno zajedničko provođenje aktivnosti. Minimalni i maksimalni dopušteni iznosi potpore određuju su ovisno o broju stanovnika područja na kojemu se projekt provodi, a kreću se od 250.000,00 kn do 3.600.000,00 kn.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti u ured konzultantske kuće SINTAGMA, na broj telefona 035/361-947 ili putem elektronske pošte na adresu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više