•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr
Srijeda, 11 Siječanj 2023 10:37

U Mariji Gorici održana radionica na temu održivog gospodarenja otpadom

radionica mgKrajem prosinca u osnovnoj školi Ante Kovačića u Mariji Gorici održana je radionica u okviru provedbe projekta Poticanje mjera odvojenog sakupljanja komunalnog otpada. Na radionicama su sudjelovali učenici 6. i 7. razreda koji su tom prilikom upoznati kako postupati s otpadom, odnosno kako spriječiti nastanak otpada, smanjiti količinu nastalog otpada, smanjiti ukupno djelovanje otpada na okoliš, te kako postići što učinkovitije skupljanje, prijevoz, oporabu, obradu i konačno zbrinjavanje otpada.

Svrha projekta je edukacija stanovništva s područja Općine Marija Gorica i izgradnja svijesti stanovništva Općine o važnosti odgovornog postupanja s otpadom, a sve u cilju smanjenja količine biorazgradivog otpada koji se odlaže na odlagalištima otpada te povećanje stope odvojenog sakupljanja komunalnog otpada. Spomenutim projektom predviđeno je provesti tri izobrazno informativne radionice za stanovništvo Općine Marija Gorica koje bi uključivale stanovništvo raznih dobnih skupina (žene, starije osobe, odrasle, mlade i djecu).

Radionicu je vodila predstavnica tvrtke Sintagma consulting Kristina Janeček. Konzultantska tvrtka Sintagma consulting kao vanjski suradnik na spomenutom projektu sudjeluje u savjetovanju i administrativnom upravljanju projektom, organizira provedbe projektnih aktivnosti, koordinaciji i praćenju projekta, provedbi komunikacije s ugovornim tijelima, pripremi narativnih i financijskih izvještaja i dr.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više