•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr
Ponedjeljak, 29 Studeni 2021 10:20

Novi projekt u Općini Pušća vrijednosti 1,1 milijuna kuna

pusca ucenjem do poslaU prostorijama Općine Pušća održana je uvodna konferencija za medije i predstavljanje projekte „Učenjem do posla“. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda, vrijednost mu je 1,1 milijuna kuna, a provodit će se do sredine veljače 2023.

Projekt je koncipiran u tri elementa i obuhvaća provedbu četiri edukativne radionice, nabavu opreme, kombija i promidžbu. Od radionica provodit će se informatička pismenost, strani jezik, poduzetničke priče i praktična radionica. Polaznici će dobiti razvijene vještine, nova znanja i sposobnosti, motiviranost za integraciju na tržište rada te uključivanje u društvenoj zajednici s osjećajem osobnog dostojanstva.

-Ovim projektom želimo ojačati socijalnu uključivost i povećati zapošljivost mladih te starijih osoba kroz edukativne radionice. Time bi potaknuli njihovo sudjelovanje u društvu, a to je jedan od odgovora kako zaposliti dugotrajno nezaposlene ljude s područja općine Pušća. Dodatni benefit ovog projekta su i sredstva koja nam ostaju nakon dovršetka projekta. Ponajprije tu mislim na kombi vozilo koje je već kupljeno, a nabavljena je i informatička oprema koju nakon dovršetka projekta možemo koristiti za informatičke radionice naših starijih mještana, - rekao je načelnik Općine Pušća Filip Bernardić.

Konzultantska tvrtka SINTAGMA kao vanjski suradnik na spomenutom projektu sudjeluje u savjetovanju u administrativnom upravljanju projektom, organizira provedbe projektnih aktivnosti, kordinaciji i praćenju projekta, provedbi komunikacije s ugovornim tijelima, pripremi narativnih i financijskih izvještaja i dr.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više