•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr
Ponedjeljak, 20 Rujan 2021 11:56

Održana završna konferencija projekta ”Zeleni Lipovljani”

lipovljani konferencija kom voziloU srijedu 15. rujna 2021. godine u Lipovljanima je upriličena Konferencija za medije u okviru projekta "Zeleni Lipovljani".

Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava potpisan s Ministarstvom gospodarstva i održivog razvoja i Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost stupio je na snagu dana 25.2.2021. godine. Ukupna vrijednost projekta određena je na iznos 759.775,00 kuna, od čega je odobreno 516.587,50 kuna bespovratnih sredstava. Projekt je sufinanciran sredstvima Kohezijskog fonda, a provodi se u skladu s Operativnim programom Konkurentnost i kohezija za razdoblje 2013. - 2020.

Projektom tvrtke LIPKOM SERVISI d.o.o. „Zeleni Lipovljani“ nabavljeno je komunalno vozila za odvojeno prikupljanje otpadnog papira, kartona, metala, biootpada, plastike, tekstila, stakla i krupnog (glomaznog) komunalnog otpada na mjestu nastanka otpada kod korisnika usluge i putem reciklažnog dvorišta. Cilj projekta je povećanje udjela odvojeno prikupljenog komunalnog otpada u ukupnom komunalnom otpadu čime se doprinosi povećanju oporabe otpada i smanjenju količine otpada koji se odlaže na odlagalište. U godinu dana po završetku projekta cilj je povećati udio odvojeno prikupljenog komunalnog otpada za 50 tona. Time je projekt usmjeren provedbi, ostvarenju i dostizanju ciljeva nacionalnih i europskih planova i programa u području održivog gospodarenja otpadom te prati relevantne nacionalne propise vezano za sektor gospodarenja otpadom.

Konzultantska tvrtka SINTAGMA kao vanjski suradnik na spomenutom projektu sudjelovala je u izradi projektnih izvještaja tijekom trajanja projekta. Provodila komunikaciju s ugovornim tijelima, sudjelovala u poslovima vidljivosti projekta koje uključuju vođenje projekta, osmišljavanje i grafičku pripremu informativnog sadržaja za letke, brošure, naljepnice i promotivne materijale, organiziranje objava o projektu u medijima, te druge obvezujuće elemente vidljivosti.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više