•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr
Petak, 30 Travanj 2021 09:59

1. sastanak Radne skupine za izradu Strateškog programa razvoja Općine Zdenci

1.sastanak zdenciDana 29. travnja 2021. u prostorijama Općine Zdenci održan je 1. sastanak Radne skupine za izradu Strateškog programa razvoja Općine Zdenci za razdoblje 2021.-2027. Cilj sastanka bio je definirati početnu viziju i glavne potencijale razvoja Općine Zdenci te informirati članove Radne skupine o svrsi i metodologiji izrade Strategije kao i o njihovoj ulozi u cjelokupnom procesu.

Strategija je dokument koji na jednom mjestu analizira stanje razvoja i predlaže razvojne pravce za sve ključne sektore razvoja Općine, sukladno metodologiji i praksi koja se koristi kod izrade strateških dokumenata u Europskoj uniji. Osim što sadašnji zakonski okvir određuje da svaka jedinica lokalne samouprave treba imati razvojnu strategiju i što ona predstavlja preduvjet za financiranje razvojnih projekata iz fondova EU u programskom razdoblju 2021.-2027., Strategija je ponajprije ključno sredstvo u upravljanju lokalnim razvojem.

Sastanak je vodila gospođa Senka Vranić, direktorica „SINTAGME“, sa Sintagminim stručnim timom za izradu Strategija. Sintagmi, kao konzultantskoj tvrtci s više od 15 godina iskustva u projektnom i strateškom planiranju povjerena je cjelokupna izrada ovog strateškog dokumenta.

Sastanku je nazočilo 7 članova radne skupine – predstavnika lokalne vlasti, te gospodarskog i društvenog sektora s područja Općine. Članovi radne skupine aktivno će sudjelovati u svim fazama izrade Strategije, od analize početnog stanja, definiranja razvojnih problema i potencijala Općine Zdenci, do utvrđivanja razvojnih ciljeva, prioriteta i mjera nužnih za provedbu Strategije.

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više