•   +385 (0)35 361 947
  • info@arr-sintagma.hr
Petak, 08 Svi 2020 12:54

EU FONDOVI POMAŽU HRVATSKOJ USLIJED PANDEMIJE UZROKOVANE KORONAVIRUSOM

eu projekti idu dalje

Budući da projekti financirani iz EU fondova imaju veliki značaj za gospodarstvo Republike Hrvatske, Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije donijelo je mjere za pomoć gospodarstvu uslijed pandemije uzrokovane koronavirusom.

Preraspodjelom sredstava unutar operativnih programa za razdoblje 2014.-2020. osigurano je 400 milijuna eura koje će se koristiti za pomoć gospodarstvu i saniranje utjecaja nastalih uslijed pandemije. Navedeni iznos osiguran je za nabavu medicinske opreme, financijske instrumente za pomoć malom i srednjem poduzetništvu te za mjere zadržavanja radnih mjesta putem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Mjerama je osigurano bezuvjetno produljenje trajanja EU projekata i produljenje povrata sredstava za 90 dana za sve projekte s rokom završetka ili rokom dospijeća povrata sredstava u ožujku, travnju i svibnju koji se sufinanciraju iz Operativnog programa Konkurentnost i kohezija te Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali, bez dodatne administracije. Korisnicima bespovratnih EU sredstava također se osigurava ubrzanje isplata sredstava za dva mjeseca čime se potiče nastavak provedbe projekata.

Postupci javnih nabava za ugovorene i odobrene EU projekte također će se dalje raspisivati i provoditi prema dinamici novonastalih okolnosti.

Među donesenim mjerama ističu se i mjere namijenjene poduzetnicima, točnije malim i srednjim poduzetnicima osigurano je 114 milijuna kuna za ESIF mikrokredite uz povoljnije uvjete nego do sada te 380 milijuna kuna za COVID-19 zajmove za obrtna sredstva.

Sintagma ima dugogodišnje iskustvo provedbi EU projekta, kao i iskustvo u pružanju usluga poslovnog savjetnika u malom i srednjem poduzetništvu, stoga se za sva pitanja i informacije s povjerenjem javite u Sintagmu na tel. 035 361 947 ili elektroničkim putem na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

 

 

Cilj našeg djelovanja je razvoj gospodarstva, što ostvarujemo kroz programsko i projektno planiranje, strateško planiranje, investicijsko planiranje, edukaciju te marketing i promociju. U realizaciji tog cilja usko surađujemo s jedinicama lokalne samouprave, javnim ustanovama i institucijama, privatnim sektorom i gospodarstvenicima te neprofitnim sektorom.

Reference

Kontakt

Pročitajte više o našim obavijestima o privatnosti. www.arr-sintagma.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Saznajte više